Новини

Евдокия Кръстева е новия заместник-изпълнителен директор на ДФЗ

2019-05-16 

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ гласува освобождаването на заместник-изпълнителния директор на Фонда Иванка Багдатова-Мизова, считано от днес, съобщиха от пресцентъра на ДФЗ. Нейното име беше замесено в скандални публикации за т.нар. „къщи за гости”, по които се извършват прокурорски и други проверки.

Управителният съвет е избрал Евдокия Кръстева за заместник-изпълнителен директор на ДФЗ, се съобщава в информацията, изпратена до медиите. Тя има две магистратури – по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство. В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел.

От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция „Централно координационно звено“ и началник отдел в дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС“, уточнява пресслужбата на земеделското министерство.