Новини

Язовирите на „Напоителни системи” имат над 40 % свободен обем

2019-05-17 

Служителите на Дружеството извършват наблюдение на обектите

 

Язовирите на „Напоителни системи” имат над 40 % свободен обем и са в готовност да поемат допълнителни водни количества, съобщиха от дружеството в официално писмо до медиите. Във връзка с метеорологичната обстановка и очакванията за повишение на водните нива и валежи, на този етап няма възникнали аварийни и бедствени ситуации, твърдят от там и уточняват, че аварийните складове на клоновете на дружеството са оборудвани с необходимите материали.

 

В информацията се твърди, че служители на всички клонове на Дружеството извършват ежедневен обход и наблюдение на обектите. При възникване на аварийни и бедствени ситуации има готовност за предприемане на съответните мерки и действия, съгласно аварийните планове за недопускане на бедствени ситуации.

Днес е констатирано минимално преливане на вода от р. Тимок през прореза на една от дигите в землището на  гр. Брегово, се казва още в информацията и се подчертава, че няма опасност от наводняване на града, тъй като той е защитен от вътрешна предпазна дига. На мястото е извършен оглед и са предприети мерки за преграждане на прореза.  Извършва се постоянно наблюдение и при необходимост Дружеството има готовност да реагира незабавно.