Новини

Двама зам.-министри и ученици от професионална гимназия ще посетят животновъдна ферма в с. Петърница, Плевенско

2019-11-13 

Утре, 14 ноември 2019 г., от 10:00 часа,  заместник-министър Лозана Василева ще се срещне с ученици от Професионална гимназия по селско стопанство „Проф. Иван Иванов“ в животновъдното стопанство на г-жа Галина Мирчева в с. Петърница, Община Долни Дъбник. На събитието ще присъства и заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Това се казва в съобщение до медиите, изпратено от пресслужбата на МЗХГ.

Срещата е в рамките на инициативата на Министерство на земеделието, храните и горите в партньорство с Министерство на образованието и науката- „Супер фермер“, уточняват от земеделското министерство.  Тя е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство, които на този етап от живота си правият своя професионален избор.

Кампанията „Супер фермер“ се провежда на територията на цялата страна, под формата на „Дни на отворените врати“. Учениците ще посещават стопанства на земеделски производители, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), като те ще могат да се запознаят от близо с дейността им.

(ПЗ)