Новини

Фонд „Земеделие” ще проведе информационно-дискусионен форум по схемата „Училищен плод”

2015-05-11 

Зам. изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” д-р Лозана Василева ще открие информационно-дискусионен форум по схемата „Училищен плод”. Събитието ще се състои утре, 12 май 2015 г., от 14:00 ч. в хотел „Мериан палас”, гр. Стара Загора, бул. “Руски” № 8, се казва в съобщение, публикувано на официалната интернет страница на ведомството.

По време на форума д-р Василева ще представи напредъка по схемата „Училищен плод”, а експерти от Фонда ще дискутират с присъстващите възможностите за ефективно прилагане на съпътстващите мерки по схемата.

 

 През настоящата Кампания 2014/2015 г. право да осигуряват продукти по „Училищен плод” имат 410 доставчика. Те снабдяват със свежи плодове и зеленчуци 2 889 учебни заведения, в които се обучават 402 571 деца. През тази учебна година на дете се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27,29 лева без ДДС. Запазва се стойността на порция – 0,68 лв. без ДДС.
Доставките по „Училищен плод” започнаха от 3 ноември 2014 г. и ще продължат до 31 май 2015 г. В този период децата ще получават пресни ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути, киви, домати, краставици и моркови. Качеството и грамажът на доставяните продукти ще се проверяват от ДФ „Земеделие” и от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Извършваните проверки са всеобхватни и стриктно се осъществяват на територията на цялата страна на база риск-анализ, затова родителите могат да бъдат спокойни за качеството и безопасността на доставяните плодове и зеленчуци.
Подробности:http://schoolfruit.dfz.bg/index.php?p=news&area=1&newsid=41&name=fond-zemedelie-izplati-blizo-380-hilyadi-leva-po-shemata-uchilischen-plod