Растителна защита, торове, семена

Уникалните български хибридни домати на Геосемселект предизвикаха силен професионален интерес на производители и търговци от България и чужбина

2017-08-24 

Отворените дни в Аграрния университет – Пловдив, (на 22-ри и 23-ти август 2017 г.),  организирани в демонстрационно поле, създадено от Геосемселект ООД, една от  най-авторитетните българска селекционни компании за хибридни домати (над 20 хибрида), привлякоха професионалния интерес на много зеленчукопроизводители от страната, на търговци и дистрибутори на семена от зеленчукови култури, на преработватели,професионални градинари и фирми от Македония и Румъния, на експерт агрономи и студенти. Гостите на събитието видяха и хибридните сортове пипери на унгарската селекционна къща Duna-R.

Ето какво сподели Николай Георгиев, Мениджър Маркетинг и Развитие на фирма Геосемселект ООД,специално за читателите на сп. „Практично земеделие”:

 -Идеята за създаване на полето се появи като своеобразно надграждане на опита и експертизата, които имаме от преди две години. Тогава показахме в оранжерийни условия развитието (в наша оранжерия към Демонстрационния център на АУ-Пловдив), устойчивостите, потенциала за добив и вкусовите качества на  хибридните домати, собствена селекция на фирма Геосемселект ООД , основана от проф. Христо Георгиев, един от най-известните български учени и селекционер на български домати. В оранжерията студентите имаха възможност да се запознаят с оранжерийното производство на домати, да видят методите за борба с болестите и неприятелите по културата и така да придобият практически опит.

Тази година, вече на открито, на това поле на АУ- Пловдив, показваме в реални производствени условия как се развиват и плододават  нашите най-добри хибридни домати. Припомняме също, че освен най-известните ни и утвърдени хибридни сортове домати, предлагаме и нови, които тук могат да се видят и като развитие на растенията,  и като възможности за добив.  Засадили сме домати от почти всички наши хибриди  - 14 сорта и два нови хибрида, които са в процес на регистрация.

…….

На снимката: Николай Георгиев, Маркетинг и Развитие – Геосемселект ООД презентира хибридните домати на фирмата

Подробна информация   и специален репортаж за откритите дни на Геосемселект – очаквайте в бр. 9/2017 г. на сп. „Практично земеделие”, който ще бъде на вестникарския пазар на 1- ви септември т. г.