Растителна защита, торове, семена

Новият революционен продукт „Червено” на Лебозол решава всички проблеми след жътвата

2017-09-03 

Лебозол България не спира да радва своите клиенти! Във връзка с отпразнуването на 7 години на фирмата на българския пазар, Лебозол изненада българските фермери с изключителни бонус програми включващи всички топ продукти на фирмата за есенна грижа на семената, рапицата и житните култури.

Изненадите продължават! След усилена научна, опитна, развойна и лабораторна дейност, фирмата представи своя новреволюционен продукт, който подобрява условията за разграждане на растителните остатъци (слама) на полето чрез подхранване на почвените организми!

Продуктът „Червено“ е специално разработен за да реши всички проблеми на стопаните, с които трябва да се справят след жътвата, а именно:

 ·    Забавянето на скоростта на процеса за разграждане на сламата във връзка с температурните колебания на почвата, недостатъчното съдържание на кислород и вода в нея иснабдяването на почвените организми с хранителни вещества.

·      Блокирането на скоростта за разлагане на растителните остатъци в резултат на действието на фунгицидите.

 ·      Негативното влияние на неселективните системни хербициди и ниските pH-показатели на почвата върху наличието на хранителните вещества и изграждането на лигнин.

·      Слабото наличие на гъби, които да спомагат за повишаване на почвеното плодородие и правилното разграждане на органичните съединения.

 Какви са условията, които трябва да са налице за да бъде разграждането на растителните остатъци на полето бързо и максимално успешно?

На първо място да се разгради целулозата чрез  гъбичките и специфичните бактерии в почвата. Следва разграждането на лигнин чрез базидиомицетите. По-високото съдържание на целулоза и лигнин в почвата е причината остатъците след жътва, да бъдат по-трудно и бавно разградими.

Революционното решение на специалистите от Лебозол е най-новия продукт във фирменото портфолио - „Червено“, който  целенасочено подобрява условията за разграждане на сламата чрез подхранване на почвените организми. 

Продуктът съдържа Аминозол, който е своеобразна храна за гъбичките в почвата, и Меласа, чието високо съдържание на захар е най-добрия нутриент за почвените бактерии. Подхранени именно по този начин, почвените организми допринасят заповишаване на биологичната активност на почвата, ускоряват процеса на разграждане на сламата и способстват за бързото разложение на растителните остатъци.

В резултат, използването на „Червено” след жътва ще подобри наличието на Азот в почвата, неговото усвояване и управление, измиването на хранителните вещества в следствие на обилните валежи ще бъде предотвратено.

И още! Българските стопани ще се радват на:

ü  по-добра и лека обработка на почвата

ü  по-добра кълняемост

ü  по-добро усвояване на хранителни вещества

ü  подобрено управление на водата в почвата

Този продукте още едно доказателство за иновативното поведение и гъвкавост на фирмата, което дава допълнителен принос към подобряването на ефективността на селското стопанство и опазването на околната среда.

„Червено“ слага финален завършек на фирмената идеология: Да бъде рамо до рамо със стопаните, подпомагайки ги във всички етапи от жътва до жътва.

Продуктите на Лебозол са с Вас вече във всички решаващи моменти на полето:

§  Преди сеитба ->Червено

§  При подхранване на семената

§  При есенното листно торене

§  При пролетното целенасочено подхранване

§  При листното торене с цел подобряване качеството на зърното

§  След жътва ->Червено

  

Използвайте Лебозол „Червено“ в доза 0,250 – 0,750 л/дка след консултация с агроспециалист на Лебозол.