Растителна защита, торове, семена

Портфолиото на „ЕВРОХИМ АГРО БЪЛГАРИЯ“ ЕАД се увеличава почти двойно

2017-11-17 

Въпреки че  „ЕВРОХИМ АГРО БЪЛГАРИЯ“ ЕАД – е нова компания, тя е пряк наследник на добре познатата на българския пазар „Агрикола България” -  водещ дистрибутор на торове и оперира на него повече от 20 г., заяви  пред журналисти след официалната пресконференция в РИУ Правец (15.11.2017г.) Здравко Секов(на снимката), Мениджър на новосъздаденото дружество и продължи: - EuroChemGroupAG придоби „Агрикола” преди седем месеца.

Пазарните дялове на „Агрикола” в годините са се движили между 8 и 15% на българския агропазар, припомни Секов и декларира, че за тях не е нещо ново дистрибуцията и реализацията на торове.

Новото е същественото е, подчерта той,  че портфолиото се увеличава почти двойно – ако досега са предлагали 10-12 основни продукта (торове), то сега предстои предлагането и реализацията на значително повече продукти на пазара, и най-вече налагането на специалните нови торове, които EuroChemGroupAG произвежда.

Ние ще убедим фермерите и партньорите ни да изберат торовете на EuroChem на базата на добрите дългогодишни контакти, които имаме с тях, сподели мениджърът. Той съобщи, че ще започнат да извеждат производствени опити с прилагане на продуктите на компанията в полетата на българските фермери, които, както е известно, първо искат да видят практически резултати и едва след това се доверяват на новите продукти. През идващата година, на отделни фермери ще бъде предложено да използват иновативните торове на компанията върху 5-10 % от площите си с различни култури и така те сами ще се убедят в добрите резултати от приложението им, което означава че след това ще ги предпочетат, категоричен е Секов.

 

Отделът по маркетинг на EuroChem, който е базиран в Германия, има огромен опит, разработва и за България доста добра стратегия, с която да популяризира всички иновации на компанията и сред българските земеделски производители, коментира мениджърът. Той счита, че убеждаването на фермерите да предпочетат продуктите на компанията се дължи основно на положителните резултати от практиката. Резултатите от производството и най-вече във финансовото им изражение, в смисъл на висока възвръщаемост на инвестицията в торенето, са факторите, които ще накарат фермерите отново да  изберат продуктите на EuroChem. Това е най-практичният метод за убеждаване, е категоричен З. Секов. По негово мнение, се налага екипът на новосъздадената компания да се увеличи, за да може успешно да промотира и реализира новите продукти и да поддържа непрекъсната връзка с фермерите. Предстои назначаването на нови 5 или 8 агрономи – търговци през следващата година и тяхната основна задача ще бъде реализацията на новите продукти, коментира Здравко Секов.