Растителна защита, торове, семена

Нови сортове домати, краставици, корнишони, пъпеши и пипер от Геосемселект ООД за 2018-та година

2018-01-05 

Геосемселект започва 2018-та година с нови попълнения в сферата на зеленчуковите семена. Към своя асортимент предлагани семена  фирмата предлага своя нова собствена селекция домати, краставици, корнишони, пъпеши и пипер.

Освен това, от тази година, Геосемселект е и oфициален представител на унгарската селекционна фирма за хибридни пипери Duna-R.

Доматът  АрмираF1е добивен, индетерминантен, с едри 200 грама, червениплодове с  чудесенвкус и издръжливост, подходящ  заоранжерийнопроизводство, както и  за полско производство - наоткрито.

 

Краставицата Косара F1 е ранен партенокарпен сорт, с бърз и стабилен растеж. Плодовете й са тъмнозелени, леко оребрени, с къса шийка и дължина 30-33см.

 

Корнишонът  Венера F1 е с типична за корнишоните форма и дължина, средно тегло 80-90 грама, добра регенерираща способност, позволяваща различни формировки на отглеждане.

 

Характерното за пъпешите Маестро F1е, че са елипсовидни с кехлибарено жълт цвят и мрежеста кора, без ясно изразени дялове, с тегло 2-3 кг. Месестата част е оранжева със здрава консистенция, сочна, с изключително добър вкус и приятен аромат.

 

Новият сорт пипер Персенке тип чорбаджийски с тънки, висящи, млечно зелени, набръчкани към основата, извити към върха, слабо лютиви, достигащи 18-20 см дължина и средно тегло 20-22 грама  плодове, а растението е с прибран хабитус,  достигащ 50-60см височина.

От пиперите на Duna-R, за българския пазар е заложено на познати и нови сортове, които да задоволяват нуждите на българските производители и потребители. С висок продуктивен потенциал, забележителна адаптивност и широк набор от устойчивости, хибридните сортове пипер на фирмата създават задължителната основа за интензивно производство. Подбрани за технологии в полиетиленови оранжерии и отглеждане на открито, сортовете покриват разнообразието от нужди на българските производители.

В портфолиото са включени капиите Кадет F1 и Капитани F1, от зелените конусовидни пипери Промонтор F1 и Посониум F1,от камбите Гогорез F1и типичния унгарски пипер Хетвезер F1.

Всички нови попълнения към портфолиото на Геосемселект, както и торовете HortiGrow, и познатите сортове семена на фирмата, ще можете да видите и закупите на Агра 2018 /Панаирна палата № 13/ и по търговската мрежа.

ЗаповечеинформацияотносноновитесортовенаГеосемселекти пиперите на Duna-R, моля, обърнетесекъмнасна: office@geosemselect.com и нател.: 02/ 881 60 05

Очакваме Ви и нафейсбукстраницатани.

 

Б. Р. - Текстът и снимките са публикувани в бр. 1/януари 2018 г. на сп. „Практично земеделие”, която може да намерите на вестникарския пазар и павилионите „Лафка” от 05.01. 2018 г.