Растителна защита, торове, семена

Геосемселект предлага семена от най-родовитите унгарски пипери на Duna-R

2018-02-04 

Фирма Геосемселект ООД предлага семена от най-родовитите унгарски пипери на Duna-R- известни на професионалните градинари по света с високото си качество и отличен вкус.

Унгарската фирма Duna-R е с подобен профил на най-известната българска фирма Геосемселект, специализирана в производство на български хибридни домати и други зеленчукови култури – като история, развитие и мисия. Те също са семейна, селекционна и семепроизводна компания, но при пипери, за разлика от Геосемселект, чиято основна дейност е селекция и производство на  семена от български хибридни и директни сортове домати.

Duna-R има собствени над 40 сорта хибридни сортове пипери, от всички типове; поддържа семепроизводство от тях и продава семена в целия свят.

Сортовете, които Геосемселект предлага на българския пазар, са: - Кадет F1, Капитани F1, Промонтор F1, Посониум F1, Гогорез F1 и Хетвезер F1.

На собственото опитно поле на Геосемселект /организирано в производствените площи на Аграрен университет-Провдив/, през 2017, при всички изброени пипери са отчетени  отлични резултати. Те се справиха лесно с неблагоприятните почвени условия, изключително високите температури и болестите и неприятелите. Характерното за сортовете са техните високи добиви, вкусови качества и устойчивост на болести.

От капиите, в портфолиото на Геосемселект са включени доказания сорт Капитани F1 и сравнително новият Кадет F1. Капитани е капия подходяща за прясна консумация и преработка, която неслучайно се радва на популярност в цяла Европа.  Сред конусовидните зелени пипери са утвърденият Промонтор F1, който се характеризира с добрия си добивен потенциал и хубав вкус, а пък Посониум F1 залага на големия набор от устойчивости. 

Гогорез F1 е пипер тип камба, която се отличава с едрината си, ярко червения цвят, дебел перикарп и сладък вкус. Не на последно място идва и Хетвезер F1, типичен унгарски бял пипер с превъзходен вкус, лесен за отглеждане и стабилни добиви.

 

За повече информация относно новите сортове на Геосемселект и пиперите на Duna-R, моля, обърнете се към нас на: office@geosemselect.com и на тел.: 02/ 881 60 05

Очакваме Ви и на фейсбук страницата ни, както и на изложението  Агра 2018 (21.02-25.02) в  палата  №13 – Международен панаир - Пловдив.

https://drive.google.com/file/d/1Dv1eDnveY8dWPuxfkddOp4JXKhoYDpDY/view?usp=sharing