Растителна защита, торове, семена

Продуктите на Ариста ЛайфСайънс осигуриха перфектна защита на лозята дори при продължителните валежи и утежнената фитосанитарна обстановка

2018-08-03 

Спирокс – новият фунгицид срещу оидиум по лозата впечатли със силния си лечебен ефект  – почиства налепа от листата и зърната и калцира нараняванията

 За втора поредна година - много собственици на лозя, специалисти в лозарски стопанства, технолози и дистрибутори на водещи компании в областта на растителната защита от страната се отзоваха на поканата на Ариста ЛайфСайънс и  посетиха на 1-ви август т. г. лозовите масиви на Винпром Карнобат (в землището на с. Венец).

В рамките на производствения опит – на Открит ден, екипът на Ариста демонстрира перфектна защита на лозовия масив  с продуктите на компанията, и то в реалните условия на  изключително тежката година  - продължителни, ежедневни проливни валежи , при това в най-критичните за заразяване с мана и оидум фази от вегетацията на лозата.  На фона на неблагополучията през настоящата година, когато много лозарски стопанства търпят загуби от силно утежнената фитосанитарна обстановка – това, което собствениците на лозя и експертите видяха на открития ден,  провокира силен професионален интерес към  продуктите и решенията на Ариста ЛайфСайънс.

В словото си, при откриване на събитието,  Миладин Назарков, Мениджър маркетинг и продажби на Ариста ЛайфСайънс България (третият на снимката отдясно наляво), припомни, че икономически най-опасните болести по лозата – обикновена мана и оидум, могат да провалят добива на гроздова реколта до 80%, ако не се приложат компетентни растителнозащитни решения с продукти, гарантиращи пълна защита на културата, в т. ч. и от неприятели. Той подчерта, че Ариста, като компания, която налага нови стандарти в бранша, демонстрира, че знае как да допълва и създава за своите клиенти широка гама от продукти, отговарящи на очакванията, които имат към тях ползвателите.  Продуктите на компанията гарантират по-висока възвращаемост на инвестицията и решенията, които вземат българските земеделци. Тава се потвърждава от практиката им, в т. ч. и при отглеждане на лозя.

М. Назарков информира присъстващите и  за скорошната продажба (20 юли, 2018 г.)  на Arysta LifeScience на UPL Corporation Ltd.Сделката ще създаде нова мощна агрокомпания, която се очаква да стане петият по големина доставчик на препарати за растителна защита в света. Заедно, UPL и Arysta ще формират компания, ориентирана към решения, с пълна гама продукти за широк спектър култури. Очаква се  транзакцията да приключи в края на 2018 г. или началото на 2019 г.Всичко това ни дава основание да твърдим, че през следващите сезони ще бъдем още по-силни, още по-уверени и още по-успешни, подчерта М. Назарков, изразявайки мнението на екипа на Ариста ЛайфСайънс България.

В последвалата презентация, регионалните мениджъри  на Ариста  подробно информираха за качествата, характеристиките и механизмите на действие  на продуктите на компанията за лозя, приложени в лозовия масив: Димикс 500 СК – нов фунгицид за контрол на обикновена мана; Домарк 10 ЕК и Спирокс – нови фунгициди за ефикасен контрол на брашнеста мана по лозата; инсектицидите: Даскор, Нуреле Д, Суми Алфа и Цитрин Макс , приложени срещу всички най-важни неприятелите по лозата; Зуум – новият акарицид на компанията, и не на последно място -  ефектите от подобреното хранене на културата, постигнати с приложение на биостимулатора БМ Старт и органичния течен листен тор Сиаптон.

Екипът на Ариста се беше погрижил за една истинска празнична атмосфера, която със сигурност зарадва гостите. Присъстващите бяха посрещнати с прекрасни фолклорни мелодии, изпълнени от един от най-добрите гайдари в района; поздравени с красивите танци на очарователен танцов състав от Карнобат;  поканени с вкусна погача и добри пожелания.

 Б. Р.- Очаквайте цялостен репортаж от открития ден на Ариста ЛайфСайънс България в лозята на Винпром Карнобат и повече информация за  технологичните решения с продуктите на компанията – в бр. 9, септември 2018 г. на сп. „Практично земеделие”, който ще излезе от печат на 5-ти септември т. г.