Растителна защита, торове, семена

СЕЛЕКТ СУПЕР/ЦЕНТУРИОН СУПЕР – ново предложение на Ариста срещу проблемни житни плевели и самосевки в рапица наесен

2018-09-03 

Ариста ЛайфСайънс е компания, която демонстрира, че знае как да допълва и създава за своите клиенти широка гама от продукти, отговарящи на високите изисквания, които имат към тях ползвателите. Продуктите на компанията гарантират по-висока възвръщаемост на инвестициите и сигурност в решенията, които вземат земеделските производители.

Като основен конкурент на рапицата през есента са без съмнение житните плевели и самосевките от пшеница и ечемик, които се нуждаят от надежден и сигурен контрол. Като компания предоставяща високотехнологични, гъвкави и доказани впрактиката през годините решения за есенната хербицидна кампания при рапица,Ариста ЛайфСайънс предлага вече на уважаемите земеделски производителисистемния вегетационен противожитен хербицид Селект Супер 120 ЕК/Центурион Супер.

Доказалият се през годините хербицид с постоянство в качеството си, гъвкавост на употреба, висока ефикасност и рентабилност, притежава изключително широк спектърна действие - контролира всички едногодишни и многогодишни житни плевели, самосевки от житни културипри  рапица наесен.

Благодарение на уникалната си формулация, която включва вграден прилепител и високата ефективност на активното вещество клетодим, взаимно допълващи се и работещи в синергизъм, освен най-важните житни плевели, Селект Супер/Центурион Супер с успех контролира и проблемните плевели, като лисича опашка, райграс, кокошепросо, овсига, включително и устойчивите на FOP-хербициди плевели.Съвсем основателно продукти с активно вещество в състава си кледотим (съдържащо се в Селект Супер/Центурион Супер) е едно от най-използваните активни вещества срещу житните плевили в страните с традиции в отглеждането на рапица, като Великобритания, Франция, Германия, Полша и др.

Регистрираните дози на приложение са от 80 мл/дка за едногодишни и 160 мл/дка за многогодишни житни плевели, а оптимален срок за приложение във фази на активен растеж на плевелите – при едногодишни 3-ти лист до начало на братене, за многогодишни 15-20 см височина.Най-добри резултати се получават при третиране над 8О С и относителна влажнаост на въздуха над 65 %. За постигането на оптимални резултати да се избягва третирането на растения, подложени на стрес в резултат на  биотични и абиотични фактори на околната среда.

След третиране на чувствителните плевели, хербицидът се придвижва и натрупва в точките на активен растеж (меристемните тъкани) на плевелите, инхибирайки дейността им, като прекъсва биосинтеза на липиди. В рамките на седем дни след третиране се наблюдава напълно спиране на растежа, започва покафеняване на тъканите в точките на нарастване, при младите листа пожълтяване, а при старите промяна в цвета в оранжев, червен и пурпурен.

Изборът на Центурион Супер/Селект Супер при рапицата приложен наесен, осигурява на земеделските производители висока възвръщаемост на вложените средства – съчетание на висока ефективност и чисти от житни плевели полета!

Ариста ЛайфСайънс предлага още богата гама от продукти подходящи при отглеждането на рапица, гарантиращи сигурни резултати и висока рентабилност, като високоефективнияперитроиден инсектицид Цитрин Макс за ефективен контрол на основните вредители (гризещи и смучещи) в културата. Вегетационния широкоспектърен хербицид Клиофар за борба срещу едногодишни и многогодишни широколистни плевели, с висока ефикасностсрещу самосевки слънчоглед (включващи Clearfield и Express устойчиви хибриди) и висока толерантност за културата. Адювант Хикс-Чейндж, който е pH буфер на водата. Хикс-Чейндж неутрализира ефекта на катионите в твърдата вода. Омекотява водата, като напълно деактивира съдържащите се в нея вредни метали. Подкиселява водата до рН 5, като предотвратява алкална хидролиза. Хикс-Чейндж е средство за омекотяване на водата. От групата за листно стимулиране предлагаме високачествените биостумулатори на база патентована физиоактиватор технология (GA142)Тонивит (подходящ за есенно и пролетно приложение за по-добро коренообразуване, удебеляване на кореновата шийка и по-успешно презимуване), Мултолео с високо съдържание на Бор (В) и Руут специализиран листен тор съдържащ цинк, азот и микроелементи в лесноусвоима хелатна форма за оптимално развитие и по-добро коренообразуване.

Иновации. Гъвкавост. Резултати.

Повече информация за продуктите, предлагани от Ариста ЛайфСайънс ще намерите на www.arystalifscience.bg