Растителна защита, торове, семена

Новост - Ферма за микро растения - вкусна и здравословна храна, пълна с антиоксиданти и витамини

2018-11-02 

Зеленчуци, билки и други култури в малки опаковки за директна консумация или здравословна добавка към салати, смутита, супи, меса, сандвичи и други ястия

 Най-често задавани въпроси:

Какво са микро растенията?

Специално подбрани сортове от познати зеленчуци, подправки и други култури, които се отглеждат от семка до котиледони или първи същински листа. В тези фази, растенията започват да фотосинтезират и полезните им съставки от запаса на семката са най-изразени.

Защо да изберете нас?

Защото ежедневно работим за доставяне на качествена и безопасна продукция.

  Какви са семената и сортовете от тези култури?

Семената се закупуват от семепроизводна фирма в Европа, специализирана в този тип растения и не са третирани с химически препарати. Сортовете не са генно-модифицирани и ако се отглеждат в достатъчно почва, ще пораснат като съответните познати растения.

 Защо да използваме микро растения в кухнята?

Освен, че имат много привлекателен вид като украса за различни ястия, микро растенията са с много концентриран вкус и полезни вещества. Съдържанието на витамини, лутеини, антиоксиданти, бета-каротини и други хранителни съставки на някои от растенията са в пъти по-концентрирани от тези на големите им „събратя“.

 

Как да използваме микро растенията?

Отрежете нужното ви количество растения над нивото на почвата, измийте ги и прибавете към каквото и да е ястие, смути или просто хапвайте директно!

 Как се отглеждат микро растенията?

Ние отглеждаме нашите микро растения, разчитайки единствено на светлина, топлина, вода и енергията, която се съдържа в семката. Не използваме торове или препарати за отглеждането им! Освен това, през по-голямата част от годината, разчитаме единствено на Слънцето като източник на светлина.

 Какви са здравословните ползи от микро растенията?

Микро растенията съдържат всички хранителни вещества, витамини и минерали на семената, но достъпни в по-свежа форма. Видимо по вкуса, много от тези растения съдържат полезните вещества на зрялата продукция но в по-концентриран вид.

 Колко време отнема отглеждането на растенията?

Срокът за отглеждане много зависи от културата, климатичните условия и технологията за отглеждане. За да сме сигурни, че ще можем да ви доставим повечето растения, ни трябват поне 10 дни аванс, а за някои дори и повече от 3-4 седмици.

 Това кълнове ли са?

Не, микро растенията са в следващия етап от развитие. За разлика от кълновете, тези микро растения са започнали да фотосинтезират и ядливата им част е надземната. Освен това, те се отглеждат на проветриво и не толкова влажно място, където шансът да се развие плесен е по-малък.

Какви растения може да се отглеждат по този начин?

На теория почти всички видове растения могат да се отглеждат като микро растения, тъй като минават през фазите – зародиш, семка, котиледони, същински лист, цъфтеж, плододаване и т.н. Не всички, обаче, са подходящи за консумация толкова рано, тъй като вкуса или вида им е неприятен. Затова, ние сме се спрели на: слънчоглед, грах, репички, горчица (синап), зеле, броколи, чесън, кейл и други, но непрекъснато опитваме и нови видове растения.

Трябват ли специални условия за тяхното съхранение?

Ние предлагаме растенията готови за употреба. За да можете да ги консумирате възможно най-свежи, препоръчваме да ги държите на хладно (може и в хладилник), като по този начин им забавяте растежа, но те остават живи и свежи. За повечето, това означава, че може да се съхраняват около една седмица без да загубят своите качества. Нужно е корените да се поддържат леко влажни, за да не изсъхне цялото растение. А ако решите, можете да ги отрежете предварително и да ги съхранявате в херметически затворен съд в хладилника.

  Колко е ядливата част в тарелките?

Тарелките са с размери 13х19 см, като реално ядливата част в тях варира между 30 и над 100 грама след отрязване, според културата.

 Как се доставят микро растенията?

Изпращаме микро растенията в специални „дишащи“ кутии, които предпазват растенията от повреди при превоз от куриерите. Доставката отнема един ден от момента на изпращане до адрес или куриерски офис. Тъй като това са живи растения, които отнемат време да се отгледат и не можем да поддържаме „на склад“ много количества, ви молим да ни дадете около 9-10 дена, за да си получите доставката. Благодарим!

  Можете ли да издавате фактури?

Ако желаете фактура, моля попълнете данните при приключване на поръчката.

 „Ферма за микро растения“ е продукт на фирма Геосемселект ООД с адрес – гр. София, ж.к. Младост 3, бл. 314; Булстат: 121157931

 Онлайн магазинът ни работи и сме готови да доставяме до крайни клиенти.

Ако имате желание да използвате микро растенията, които някои от най-добрите ресторанти в Пловдив  и София избраха, просто ги изберете от сайта https://www.microgreens-bg.comи ние ще Ви ги доставим.

Ø  Специална отстъпка само за читателите на списанието: Използвайте кода: gradina10 за отстъпка от 10% и безплатна доставка при първа поръчка на микро растения от онлайн магазина: www.microgreens-bg.com