Растителна защита, торове, семена

Corteva Agriscience™ - Глобален лидер в земеделието - представи на българските фермери водещо портфолио от семена и нова растителна защита

2018-11-22 

На състоялата се среща-семинар на 21 ноември, Хотел РИУ Правец, мениджърският екип на българското представителство на Corteva Agriscience™ Agriculture Division of DowDuPon с топ клиенти на фирмата от Северозападна и Централна България, представи на фермерите водещото си портфолио от семена и нова растителна  защита за сезон 2019 г. Специално място беше отделено на иновациите, които компанията ще предложи в близко бъдеще.

Чавдар Дочев, Търговски директор на фирма Corteva Agriscience™ Agriculture Division of DowDuPon за Балканите, представи екипа на  компанията за региона и информира, че целта на срещата е да запознае фермерите с дейността на новата компания Corteva.  А също така  и с продуктите както на Пионер, така и на ДюПон, които новата фирма ще предлага на българския агропазар през новия сезон.  Той напомни за решението за обединяване  на трите  американски фирми/ б. р. - през 2017 г./ в областта на земеделието и химическата индустрия:  DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection  и Dow AgroSciences. Селскостопанските  отдели на тези три фирми се отделиха в една самостоятелна фирма, която започва официално да функционира от 1-ви  юли 2019 г., каза Чавдар Дочев. Независимо от предстоящият официален старт, Corteva Agriscience™ вече действа като самостоятелна единица, съобщи мениджърът и обясни, че у нас, през сезон 2019 г. семенатана Pioneer ще се продават от фирма Пионер Семена България, а продуктите за растителна защита на DuPont  и Dow ще се предлагат от  фирма ДюПон България.

Визия на новата фирма Corteva Agriscience™ е насочена основно към крайния клиент, към фермерите, подчерта Ч. Дочев и обясни – Идеята е, максимално добре,  с  новостите, които ще предлагаме през следващия сезон и в бъдеще, да бъдат задоволени най-пълно изискванията на фермерите с цел получаване на максимални добиви и печалба от единица площ. Ние продължаваме да обновяваме нашата продуктова гама и в  продуктова ни листа ще бъдат представени нови хибриди царевични и слънчогледови семена  от така известните: продуктовата линия  Optimum AQUAmax® - при царевицата и от Express® технологията при слънчогледа. Най-вероятно ще започнем да предлагаме и семена от други култури, като пшеница и ечемик – нова селекция, и др. В областта на  растителна защита имаме доста нови продукти, които ще се продават на пазара от следващите две-три години – фунгициди, инсектициди и хербициди. Dow AgroSciences е една от фирмите, която в момента предлага на пазара три-четири нови молекули и е една от корпорациите, която е водеща в областта на земеделието и продукти растителната защита в световен мащаб.

В последвалите презентации, мениджъри и експерти на Corteva Agriscience™ подробно информираха фермерите за иновациите и новите продукти, които фирмата ще предлага  компанията за предстоящия сезон.

 

Очаквайте повече подробности от срещата семинар в следващи наши публикации в сайта и в брой 1/януари 2019 г. на сп. „Практично земеделие”.

По темата работи: Яна Брезовска