Растителна защита, торове, семена

Новосъздадената компания UPL, ще бъде една от най-бързо развиващите се в растителнозащитната индустрия

2019-01-11 

ихме искали да Ви представим актуална информация за напредъка по обединението ни с UPL, компанията която купува Ариста ЛайфСайънс от Platform Specialty Products през юли 2018 г. Процесът на приключване на сделката ще бъде финализиран и тя обявена официално в началото на 2019 г., се казва в специално писмо на Diego Lopez Casanello, Президент на Arysta до партньорите, клиентите и приятелите на компанията в света. – «Очаква се, новата компания да бъде една от най-бързо развиващите се компании в нашата индустрия и петата по големина компания за растителна защита в света, след приключване на сливането. Новосъздадената компания UPL ще комбинира портфолиото на UPL и производствените възможности от световна класа с иновативната технология на Arysta LifeScience. В резултат на това, очакваме да бъдем в състояние да предоставим на производителите пълни, конкурентни и диференцирани решения», се казва още в писмото.

 

Екипът на Ариста ЛайфСайънс България, който само за броени години успя да наложи СТАНДАРТИна българския агропазар, е решен, максимално да внедри в българското земеделие иновациите на новата компания, която след сливането ще бъде в състояние на синергизъм, и с по-пълно и допълващо се портфолио. Продуктите за растителана защита, работещите решения,иновативните високо ефективни биостимулатори и листни торове, адюванти, регулатори на растежа и биоциди  на фирмата, са разпознаваеми и предпочитани от българските ползватели. Те дават сигурност и устойчивост на производство, осигуряват печалба, гарантират възвръщаемост на инвистициите, направени за тях.

С високата си агрономическа експертиза и с отговорността си за рентабилност в стопанствата на своите клиенти, екипът, е готов да посрещне предизвикателствата на 2019 г. с доказани в практиката решения, с нови продукти и с иновации, насочени към модерно развитие на бранша.

Компанията ще предложи на пазара 5 нови продукти, които включват: нови формулации, нови опаковки, разширение на етикети, второ търговско име – клонинг регистрации.Ще продължис представянето на добрите, успешни земеделски практики, включващи открити дни  с презентации на демо опити - изведени при водещи и разпознаваеми производители. Ще се разшири практиката, да се прави анализ на резултатите от големи производствени полета, в които са използвани продукти на фирмата, като изводите се предоставят на широк кръг производители. Акцентите, както и досега, ще бъдат: стабилно и устойчиво  повишаване на добивите; по-високаефективност и рентабилност, т. е. по-големи ползи за стопанина, продукти щадящи във висока степен ползвателите и околната среда.

През есента на 2018 г. екипът организира (в няколко локации) директни срещи със зърнопроизводители на полето, наречени „Един час с Ариста”. Инициативата срещна одобрението на земеделците, защото те на място се запознаха и видяха в посевите ефекта от третиране на семена от пшеница с Ранкона 15 МЕ (най-новият обеззразител на фирмата). Ясно се видяха ползите – здрав и гарниран посев, без патогени, включителнои от ръжда, които се наблюдаваха през есента (на 2018).

В началото на декември м. г.,  Миладин Назарков, Мениджър маркетинг и продажби в Ариста ЛайфСайънс България, представи пред свои колеги от фирма Ариста Румъния и Адрия (включващи бившите Югославски Републики), и техни клиенти (дистрибутори) - опита, маркетинг стратегии, включително и дигитален маркетинг и техническа част - специално на биостимулаторите, като част от портфолиото, което фирма Ариста развива изключително успешно в България. Представени бяха и  продуктите на фирмата с гарантирано качество, ефект и висока възвръщаемост.(Срещата се състоя в България – Хотел РИУ, гр. Правец)

 

През 2019 година фирмата ще предложи на българския агропазар новия иновативен фунгицид - Еминет Стар, без аналог в сегмента фунгициди в зърнено-житни култури.

Продуктът е двукомпонентен, с активни вещества: тетраконазол 62,5 г/л и хлороталонил 250 г/л. Системен фунгицид с предпазно и лечебно действие, под формата на суспо-емулсия за контрол на септориози, ръжди, брашнеста мана, дрешлера, петносване по класа – при пшеница, ръж и овес. Еминет Стар съдържа в състава си две активни вещества, от различни химичнигрупи, с различен механизъм на действие, които се допълват взаимно, работят в синергизъм и осигуряват дълготрайна, ефективна защита на третираните култури. Защо продуктът е без аналог в сегмента? Защото освен че работят отлично в синергизъм, двете активни вещества оказват многостранно действие върху широк кръг от болести, без опасност от развитие на резистентност! Постига се гарантирана ефикасност в различни стадии от развитието на патогените, благодарение на различния механизъм действие на тетраконазол и хлороталонил. И още предимства: бързо прилепване и проникване в третираните тъкани; бързо и равномерно преразпределение в растителните тъкани; изключителна устойчивост на отмиване; дълготрайна  защита отвън и в самите растения срещу основните гъбни патогени. Подходящ е за включване в Програмите за интегрирана растителна защита (IPM).

По отношение на универсалният обеззаразител за семена, превърнал се през последното десетилетие в еталон - Витавакс Роял, който си заминава от българския агро пазар (с възможност да се фактурира до 31 януари 2019 и ползване до 31 януари 2020 ), екипът предлага гъвкави условия на ползвателите, отчитайки някои затруднения на клиентите (б. р. - съобразени с факта, че по това време на годината много земеделци не са в състояние да посрещнат разходи, за продукт, който ще ползват през втората половина на 2019).  Това е подкрепа, която ще гарантира по-голям успех на земеделците в производството на зърно.

От  2019 година есенната кампания ще включва предлагане на  иновативните  продукти за обеззаразяване на семена – Ранкона 15 МЕ, Ранкона И-Микс и Ранкона Роял. Те са ново и успешно поколение фунгициди – обеззаразители на семена от житни - с висока и гарантирана ефикасност. Висококачествени продукти, които осигуряват спокойствие за зърнопроизводителите.

 Ние създаваме репутация, с която да се гордеем!

Надяваме се, заедно да допринесем за един по-добър свят!

Пожелаваме на всички стопани успешна земеделска 2019 година с продуктите на  Ариста ЛайфСайънс България.

Благодарим Ви, за доверието!

 

Допълнителна информация: http://www.arystalifescience.bg

 

/Статията е публикувана в бр. 1/януари 2019 г. – сп. „Практично земеделие”/