Растителна защита, торове, семена

Международният лидер в листните торове TRADECORP избра Меди плюс Р ООД за свой ексклузивен партньор в България

2019-02-11 

На традиционната си Годишна техническа среща с ключови клиенти от цялата страна (31.01.2019 г., комплекс МАКСИ, гр. Велинград) фирма Меди+Р ООД, Пловдив - авторитетна и позната компания с дългогодишен опит в областта на растителната защита и листните торове,  представи нови продукти и иновации, които предизвикаха подчертан интерес сред земеделската общност.

Акцент на срещата беше представянето на ексклузивните продукти на компанията: АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС - Продукт от бъдещето, и листните торове на производителя "ТРЕЙДКОРП", сред които е добре познатият ФОЛУР. Останалите 4 продукта (б. р.- листни торове) - ТРАФОС A-Z, ТУИНТЕХ Zn+Mn, ТРЕЙДБОР Mo и КОКТЕЙЛ ОПАЛ стъпват за първи път на българския агропазар (от началото на 2019 г.) и експертите от  Меди+Р са уверени, че благодарение на уникалния си състав и действие, те, бързо ще извоюват позиции и ще станат част от избора на много производители в страната.

На трето място компанията представи Пуршейд – продукт за защита на растенията от вредните слънчеви лъчи.

Международният лидер в листните торове TRADECORPизбра Меди + Р за свой ексклузивен партньор в България, защото ние оценяваме, че екипът на фирмата притежава висока агрономическа експертиза в областта на храненето на земеделските култури и има респектиращ професионален опит в партньорството си с фермерите в страната, подчерта в презентацията си пред участниците в срещата Рафаеле Берарди, Изпълнителен Директор на Югоизточна Европа на „ТРЕЙДКОРП”.

Рафаеле Берарди(б. р. – агроном по професия) представи накратко петте продукта, техния уникален състав (работещи комбинации от азот, фосфор и калий с микроелементи) и схемите за приложението им при листното хранене на житни, слънчоглед, царевица, рапица, бобови и др. култури, които през последните години се утвърдиха като основни в сеитбооброта на земеделските стопанства у нас. Листните торове на „ТРЕЙДКОРП”, които вече се предлагат на българския пазар от Меди + Р, са подходящи за приложение не само при основните полски култури, но и при подхранването на зеленчукови и технически култури, овощни насаждения и лозя, подчерта експертът. Той информира, че компанията инвестира ежегодно между 6 и 7 млн. евро в научноизследователска и развойна дейност, за да развива и създава нови продукти и нови решения. Същевременно, като отговорна за опазването на околната среда, фирмата  произвежда торове, които са в синхрон със съвременните екологични изисквания за намаляване на количеството азот внасян в почвите чрез торенето и  на др. химикали. Без да омаловажава ролята на почвеното торете, експертът подчерта предимствата на листното торене за развитието на културите, особено що се отнася до по-бързото усвояване на някои хранителни елементи чрез листата. Безспорно е установено от практиката, че фосфорът - приложен листно,  се усвоява много по-бързо от растенията, а елементи като бор, манган, магнезий и др. са далеч по-ефективни – приложени листно, отколкото почвено.

Регистрираните 5 листни тора  на „ТРЕЙДКОРП” в България, със своя състав покриват напълно изискванията към основните хранителни елементи на културите, при които се прилагат:

 ТРАФОС A-Z – Течен NPK тор с микрохранителни вещества В, Mo и хелатирани Cu, Fe, Mn, Zn. Уникална комбинация от азот, фосфор и калий с микроелементи,

за листно подхранване на житни, слънчоглед, царевица и други култури. Неговата употреба се препоръчва особено тогава, когато нуждата от тези хранителни вещества е най-голяма (развитие на корените, цъфтеж, залагане на плода и т. н.);

 ТУИНТЕХ Zn+Mn  - Висококонцентриран разтвор от цинк и манган. За коригиране на хранителен дефицит при царевица, бобови, житни и други култури;

 ТРЕЙДБОР Mo - Висoкоконцентриран разтвор на бор и молибден за предцъфтежно подхранване на слънчоглед, рапица, бобови и други култури;

 КОКТЕЙЛ ОПАЛ - Съвременен продукт за листно подхранване на рапица и други култури;

 ФОЛУР добре познат и доказал се листен тор и в практиката на българските земеделци. За експресна корекция на азотен дефицит при житни и други култури. Специален течен тор в урейна форма с минимално съдържание на биурет (< 0,05% w/w), който се препоръчва особено за листно подхранване и е предназначен за превенция и корекция на дефицити и дисбаланси на асимилацията на азот.

 Допълнителна информация: www.mediplusr.com

 

На снимката: Рафаеле Берарди, /крайният вляво/ представя листните торове на TRADECOPR

 Автор: Яна Брезовска, сп. „Практично земеделие”

Б. р. – Разширена информация по темата – очаквайте в бр. 3/ март 2019 г. на сп. „Практично земеделие”, който ще излезе от печат на 06.03. 2019 г.