Растителна защита, торове, семена

Corteva Agriscience™ представи практическите предимства на най-новите хибриди рапица и решения в растителната защита при културата

2019-06-23 

В началото на юни т. г., мениджърският екип и промоторската мрежа от агрономи консултанти на фирма Corteva Agriscience™ за България, организира поредица от семинари за рапица в различни производствени региони на страната. Фермерите, дистрибуторите и специалистите, присъстващи на събитията, получиха практическа информация за агрономическите характеристики на висококачествените хибриди рапица, които компанията предлага на българския пазар и специфични препоръки за отглеждане на културата, съобразени с региона. Акцент на срещите бяха най-новите хибриди, семена от които фирмата предлага за есенна кампания 2019. Те са с висок добивен потенциал, с високо маслено съдържание, устойчиви са на полягане и разпукване на шушулките, толерантни и устойчиви на вредонсни болести и притежават ценни стопански качества. При представяне на хибридите, експертите на фирмата аргументираха качествата им с получените резултати и анализи от изпитвания, направени при голям брой полски производствени опити в различни локации на страната. На фокус беше и растителната защита на рапицата, за която фирмата предлага ефикасни продукти от висок клас, разпознаваеми и предпочитани от производителите.

Семената на бъдещето и иновациите в растителната защита до 2023 г., презентирани от Иван Дражев, Продуктов Мениджър на Corteva Agriscience за България, силно заинтригуваха производителите.

И. Дражев съобщи също, че фирма Corteva Agriscience официално стартира дейност като независима публична компания на 01. 06. 2019 г. (б. р. – дотогава отдел  “Земеделие“ на DowDuPont след придобивания през последните години) и НОВИНАТА – че  акциите на Corteva започват да се търгуват от 03. 06 2019 г. на Нюйоркската фондова борса (NYSE) под новия символ "CTVA". Фирма Corteva е публична, независима компания - изцяло посветена на земеделието и ще влага ресурси и инвестиции в селекцията на нови хибриди и производство на семена, препарати за растителна защита, иновации и биотехнологии, подчерта той.

Мениджърът, аргументирайки се с резултати и анализи от многобройни производствени опити на фирмата в страната и реални резултати от полетата на български производители на рапица, отговори еднозначно на въпроса: Защо генетиката на Пионер, която е вече част от  Corteva Agriscience™,  е надеждна?

Той обърна специално внимание на предимствата на хибридите рапица от PioneerMAXIMUS®  продуктовата линия. Corteva е единствената фирма в страната, която предлага нискостъблени  хибриди рапица.

На семинара  със земеделците от Северозападна България, проведен в гр. Монтана, присъства и репортер на сп. „Практично земеделие”.

Иван Филипов - регионален представител на фирмата за Монтана – Лом - Вълчедръм - Медковец представи колегите си от екипа за целия регион и благодари на присъстващите фермери за доверието им към продуктите на Corteva Agriscience, както и за доброто партньорство. В интервю на сп. „Практично земеделие” той каза: Производителите на рапица от Северозападна България получават стабилни и високи добиви от хибридите рапица с марката „Пионер”

(ПЗ)

 

Очаквайте подробности за конкретните агрономически характеристики на хибридите рапица с марката Пионер и техните практически предимства, които Corteva предлага за предстоящата сеитбена кампания – в бр. 7/юли 2019 г. на сп. „Практично земеделие”. Изданието ще излезе от печат на  06. 07. 2019 г. Може да се намери по павилионите „Лафка” в цялата страна. Подробности за абонамент: 0888 58 54 68.