Растителна защита, торове, семена

Програмата BASF Chemgeneration цели да образова ученици относно важността на химията за устойчиво бъдеще за човечеството

2019-10-10 

От месец октомври, т. г.,  в TechnoMagicLand в град София стартира международна научна програма за гимназисти, която ще продължи през цялата учебна година и в която безплатно ще участват 300 ученици от град София. Програмата BASF Chemgeneration е част от по-мащабен проект в 8 държави от Централна и Южна Европа, осъществен от немската компания BASF в партньорство с най-престижните научни и образователни институции – Министерство на образованието и науката и Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Научната програма BASF Chemgeneration ще бъде представена по време на Откриващото събитие на проекта, което ще се проведе: в TechnoMagicLand, София Тех Парк, бул. „Цариградско шосе“ 111Б в петък на 11.10.2019 г. от 13:30 ч. По време на събитието студенти от Факултета по химия и фармация на СУ „Климент Охридски“ и 20 ученици от столични училища ще участват в експерименти по химия, ще покажат как на практика функционира един научен проект и ще провокират интереса на своите съученици от всички софийски училища да се запишат за участие в програмата. Учениците ще могат на място да рециклират хартия, да създадат системи за пречистване на мръсна вода, да проведат електролиза на метал и да докажат, че има видове пластмаса, която може да се разгради само за няколко седмици.

Целта на научната програма BASF Chemgeneration Science Program е да образова учениците от средните училища относно важността на химията като наука за създаването на устойчиво бъдеще за човечеството. BASF Chemgeneration включва интерактивни семинари по химия, по време на които учениците ще имат възможност да проведат експерименти по химия и да установят как се решават някои от проблемите на съвременното общество.

(ПЗ)

Снимка: https://www.facebook.com/basf/posts/chemgeneration-is-one-of-the-star-science-programs-run-by-basf-in-central-and-ea/1648466261869569/