Растителна защита, торове, семена

Syngenta отделя 2 милиарда долара и задава нови цели за иновации за справяне с изменението на климата

2019-10-22 

 Прессъобщение; BASEL, Швейцария - (БИЗНЕС WIRE) - Syngenta:

Syngenta днес обяви, че през следващите пет години ще изразходва 2 милиарда долара, за да помогне на фермерите да се подготвят и да се справят с нарастващите заплахи, породени от изменението на климата.Това се казва в съобщение до партниращи медии в България, изпратено от офиса на компанията в Базел, Швейцария. Инвестициите ще бъдат насочени специално за постигане на стъпки за промяна в устойчивостта на селското стопанство, се твърди в информацията. И още: Syngenta ще намали интензивността на въглеродните емисии с 50%, подкрепяйки амбицията на Парижкото споразумение за изменението на климата. 

Инвестицията подкрепя новата цел за устойчивост на Syngenta - предоставянето на поне два технологични пробива на пазара всяка година, за намаляване на приноса на селското стопанство към изменението на климата, задействане на капацитета му за смекчаване и подпомагане на хранителната система да остане в рамките на планетарните граници.

Ерик Фивалд, главен изпълнителен директор на Syngenta, също обявява, че инвестицията в изследванията и разработките за устойчиво земеделие ще бъде съчетана със стремеж за намаляване на въглеродния интензитет на операциите на компанията с най-малко 50% до 2030 г., за да се подкрепят амбициозните цели на Парижкото споразумение за изменението на климата. Ангажиментът на Syngenta е утвърден и одобрен от инициативата, основана на науката (SBTi).

„Селското стопанство сега е на първо място в глобалните усилия за справяне с изменението на климата“, каза г-н Фирвалд. „Syngenta се ангажира да ускори иновациите си, за да намерим по-добри и винаги по-безопасни решения за справяне с общото предизвикателство за изменението на климата и загубата на биологично разнообразие.“

Това не са само думи, това е реално действие, което ще засили фокуса в Syngenta, за да помогне на фермерите да се справят с изменението на климата и да намали приноса на сектора за емисиите на парникови газове в света, подчертава Е. Фирвалд

(ПЗ)