Растителна защита, торове, семена

20 години сп. „Практично земеделие” !

2019-11-04 

Две десетилетия – знания, технологии, опит!

Уважаеми приятели,

На 1-ви декември т. г., се навършват 20 години от издаването на бр. 1/1999 г., сп. „Практично земеделие”. От печат излязоха 232 броя! Точно толкова пъти очаквахме с горест и с радост излизането на поредния брой, толкова пъти той влезе във вашия дом и вашите ръце. С горест, защото всичко се случва. С радост, защото плодът на нашия труд отново продължава животът си.

Преди 20 години се посветихме на каузата – знания за земеделието, новости в технологиите, споделяне на практически опит. Защото вярваме, че единствено познанията – фундаментални, теоретични  и практически, остават. И остават изписани на книга, към която винаги можеш да се върнеш. И винаги може да проследиш. Защото в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” , в много областни библиотеки в страната, а по силата на чуждестранния обемен – и в чужбина, се съхраняват всичките излели от печат броеве на сп. „Практично земеделие”.

През тези двадесет години се случиха революционни промени в земеделието у нас - и като новости в технологиите,  и като  субекти на собственост, и като структура на производство, и като инвестиции, особено след приемането ни в Европейския съюз. С тази динамика се съобразяваме и ние.

И както от първия брой, и досега – разчитаме единствено на съдържанието! Съдържание, което да бъде оценено като полезно и важно за Вас – земеделците - нашите читатели, благодарение на които устойчиво стоим на вестникарския пазар. Единствено от вас, през годините, а и в бъдеще,  зависи дали произвеждаме и предлагаме качествен продукт. За нас, екипът на изданието, това е истинска чест! Благодарим, Ви!

Благодарим и на нашите партньори от мултинационалните компании в растителнозащитната индустрия, производството на торове и семенарския бизнес,  като Байер, БАСФ, Синджента, Пионер, ДюПон, Дау Агро Сайънс (сега вече в състава на Corteva®), ФМС, Еуралис, Ариста ЛайфСайънс (UPL), Белхим и др., с които съвместно представяме най-новите технологии и иновации в световен план, и продуктите и решенията за устойчиво развитие на земеделието  у нас. Специални благодарности отправяме и към утвърдените и водещи български фирми и дистрибутори в сектора: Екофол АД, АгроБио Трейдинг, Геосемселект, ОПАЛ-ЗИ, Сортови семена и растителна защита, Лебозол, , в т. ч. Международен панаир – Пловдив, и др. Благодарим и на многобройните ни автори от земеделските институти и опитни станции в страната.

Ние продължаваме!

До нови срещи!

 

Яна Брезовска, главен редактор на сп. „Практично земеделие”