Растителна защита, торове, семена

Claydon стартира кампанията си „Обичай почвата си“ и два нови продукта на Agritechnica 2019

2019-11-10 

На започващото днес (10-16 ноември 2019 г.) най-голямо,  европейско изложение за селскостопанска техника Agritechnica 2019, Хановер, Германия  - Claydon, базираният в Обединеното кралство (Съфолк, Англия) производител на земеделски машини за системата Opti-Till® (нулева и ленточна обработка на почвите, с модификации за едновременно торене и сеитба) ще използва събитието, за да стартира новата си кампания „Love Your Soil“ („Обичай почвата си” „ и ще представи новата си 6-метрова хибридна T6c хибридна сеялка с директна сеялка и 8-метровата TerraBlade мотика за механично отстраняване на плевели.

Кампанията „Love You Soil“ ще подчертае необходимостта фермерите да се грижат за почвите си и как системата Claydon Opti-Till® може да помогне за постигането на това. Холистичен подход към отглеждане на земеделските култури, Opti-Till® осигурява постоянно добри, високодоходни, печеливши подходи и практики на ниска цена, използвайки много по-малко гориво, подобрява състоянието на почвата и намалява ерозията.

Новата компактна прикачна хибридна сеялка 6m Hybrid T6c е най-новото попълнение в гамата Claydon, и тя ще се хареса на фермерите, смятат от компанията-производител. Осигурявайки капацитет на бункера от 3500 литра, двойно по-голям от 6-метровата бормашина на Claydon, T6c тежи около 7900 кг без товар, в сравнение с 9000 кг за T6. Бункерът може да се използва само за семена или да се раздели 60:40 между семена и тор за комбинирано използване -  практика,  която е икономична и много подходяща за началния старт на посевите и която вече  е популярна сред фермерите в цяла Европа и Скандинавия.

Новата 8-редова мотика на Claydon TerraBlade за механична борба с плевелите е най-големият модел в гамата на компанията. Снабден с 26 остриета, той се присъединява към четири други модела TerraBlade, 3m M3, 4m M4, 4.8m M4.8 и 6m M6, които имат съответно 10, 14, 16 и 20 остриета.

TerraBlade е евтин механичен метод за борба с плевелите при комбинирани култури, засети лентово („Strip-Till”). Той осигурява допълнително оръжие в арсенала за борба с плевелите в селското стопанство в момент, когато ефикасността на някои хербициди намалява, докато разходите за контрол се увеличават.

Допълнителна инф0рмация: https://www.claydondrill.com/

(ПЗ)