Растителна защита, торове, семена

БАСФ - Решения в земеделието - стартира нова инициатива: ПРЕДСТАВЯНЕ НА РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ В РЕАЛНИ УСЛОВИЯ

2019-12-06 

„През 2020 г. стартираме нова инициатива –РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ В РЕАЛНИ УСЛОВИЯ, в реално време“ , съобщи Ваня Горчева, Мениджър за България и Западни Балкани на БАСФ  Решения в земеделието, пред форума на  Деветия Национален Агро Семинар, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите,  28-29 ноември 2019 г., гр. Пловдив

Вярваме че това е много важна инициатива, точно в този момент, каза Ваня Горчева и се аргументира: - Както знаете, работим в една много предизвикателна среда, с изключително много промени, както в климатичните условия, така и в законодателството, и нова селскостопанска политика. Същественото е, че вече започнаха да бъдат забранявани в Европа (б. р. – с регламенти на Европейска комисия) много качествени и ефикасни продукти за растителна защита и това, което очакваме е, че този процес ще се задълбочава.

В резултат на тези промени в България, през следващите години,  ще се случи така, че много утвърдени практики, които с години българските земеделци прилагат успешно ще трябва да бъдат променени. Ще се предлагат нови продукти. БАСФ вече стартира тази програма с продуктите Систива, Приаксор и Биатлон4D. Много скоро очакваме и ще предложим най-новия триазол на БАСФ , който на практика е НОВА ГЕНЕРАЦИЯ ТРИАЗОЛ– единствен по своята структура в света.  Но за да внедрим по-успешно и по ефикасно в практиката продуктите, и всеки един от вас производителите да знае за продукта, който избира, какъв реален резултат може да даде за неговото стопанство, ние, като компания, трябва да покажем в реални, български условия,  как тези продукти се проявяват. В този смисъл, както вече казах, стартираме инициативата:  РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ В  РЕАЛНИ УСЛОВИЯ. Това ще се случва на Фейсбукстраницата на BASF Решения в земеделието.

Всеки един от вас, който иска да се присъедини към нас, да бъде част от тази платформа, за да се информира в реално време за резултатите, които ние публикуваме, и иска да публикува, резултати които касаят професионалното българско земеделие, моля, да поддържа с нас контакти.

Важно за нас е да откриваме в различни части на страната полета, които са показателни с резултатите си, и които да бъдат със значение и за останалите земеделци. Екипът ни ще има голям фокус към тази инициатива, а също така е много важно земеделците да се свържат с нас, за да можем да отразяваме по-пълно професионалната информация, която би била полезна за всички. Смятам, че в тези предизвикателни времена трябва да се борим и с „жълтата агрономия”. Това е инициатива, с която ние искаме да повишим професионализма в България. И когато определени търговски интереси карат фирмите да предлагат определени продукти, много е важно твърденията за тяхната ефикасност, за тяхната рентабилност да бъдат доказани в реални резултати, но в българските полета - не само в чужбина. Затова, ние, в тази платформа се опитваме, като правим публикацията - да кажем - къде се намира стопанството, какви са били условията, напр., какво количество валежи са паднали и какви други агроклиматични фактори за развитие на културите са се случили, и още: да посочим и момента в който се поднася информацията. Т. е., максимално много конкретика, за да могат хората, когато видят този резултат да знаят какво стои зад него.

Бих искала да Ви пожелая успешна година и да Ви уверя, че ние ще продължаваме да работим с много страст и с много желание за нови резултати в българското земеделие -  Добив Плюс за Приход Плюс от българските полета. Успешна нова Кампания 2020!

Яна Брезовска, Практично земеделие

На снимката: Ваня Горчева пред журналисти – 9- ти Национален Агро Семинар на НАЗ, 28-29 ноември, 2019, гр. Пловдив