Растителна защита, торове, семена

Моспилан – единственият пререгистриран инсектицид на европейско ниво от групата на неоникотиноидите

2019-12-19 

СУММИТ АГРО предлага и 3 нови био инсектициди, сертифицирани за биологично производство

В портфолиото си СУММИТ АГРО  предлага и инсектицид от групата на неоникотиноидите, единственият, който е пререгистриран на европейско ниво и НЯМА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН, познат  с търговското име Моспилан. Това съобщи по време на презентацията си доц. д-р Мирослав Титянов, Управител на СУММИТ АГРО за България, пред форума на 9-тия Национален Агро Семинар, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите (28-29.11.2019 г., гр. Пловдив).  Активното вещество е ацетамиприд. Предлага се като два търговски продукта:  Моспилан 20 СП – прахообразен, разтворим във вода и Моспилан 20 СГ – под формата на гранули, разтворими във вода.

Новият биологичен инсектицид на фирмата се казваОйкос ЕК, с  активно вещество азадирахтин. Нови са и инсектицидите:  Крисант ЕК с активно вещество пиретрини Белпройл А- парафиново масло. Последни три продукта са сертифицирани и за биологично производство при различните култури, каза още д-р Мирослав Титянов.

На снимката: Доц.  д-р Мирослав Титянов, Управител на СУММИТ АГРО за България (вляво), д-р Евгения Велинова - Маркетинг Мениджър в СУММИТ АГРО за България и Робърт Немет, представител на фирма SUMITOMO CHEMICAL (вдясно)

 (ПЗ)

Б. р. – Подробна информация за новите продукти в портфолиото на СУММИТ АГРО за България за Сезон 2020, очаквайте в бр. 1/януари 2020 г. на сп. „Практично земеделие”, който ще излезе от печат на 08.01.2020 г.