Растителна защита, торове, семена

Какви са ползите от Акселерон Стандарт при царевица?

2019-12-28 

При попълване на ваучер до 31 януари, 2020 г., земеделците получават 20€ допълнителна отстъпка за всяка заявена торба с царевица

 

Продължаваме да разширяваме гамата на Акселерон и в царевица - това е другата култура,освен в рапицата, в която участваме със семената, съобщи Николай Черкезов, Мениджър ключови клиенти за ниво дистрибутори в Байер Кроп Сайанс България и едновременно мениджър за Южна България пред зърнопроизводителите, участващи в Националния Агро Семинар на НАЗ, в края на ноември т. г., в Пловдив.

Той  допълни, че през кампания 2020 ще предложат Акселерон Стандарт при царевица. При царевицата също имаме две съставки, като едната вече е на химична основа – фунгицидът на Байер Редиго М, който съдържа две активни вещества – металаксил и протиоконазол. Тяхната роля е да защитят семената и кълновете им от почвени патогени от родовете питиум и фузариум. Другата съставка е патентована молекула на Декалб, т. нар. В360 или сигнална молекула. Ролята на В360 е да активизира симбиотичните взаимоотношения между царевичните растения и микоризните гъби, които присъстват в почвата. Резултатът от симбиозата е значително по-голяма коренова система. Ясно е, че когато едно царевично растение разполага с мощна коренова система тя му осигурява достъп до повече вода и хранителни вещества. В резултат на това има повишаване на добива, като в стресови години, в които имаме засушаване или на леки почви, допълнителният добив е значителен.

Има и още нещо ново в Акселерон Стандарт при царевица – нов продукт, с който семената ще бъдат инкрустирани.  Неговата роля е да даде възможност семената да се придвижват много по-лесно и оптимално в тръбопроводите на сеялката, което съответно ще улесни сеитба на полето. Това е една от иновациите, които ще предложим през новия сезон. Н. Черкезов покани земеделците на поредицата от срещи в цялата страна, където ще бъдат представени не само трите нови царевични хибрида Декалб, а и цялото портфолио.

Това, което искам да направя сега, тъй като е свързано със срокове, е да ви представя Програмата ваучери за 2020 година, съобщи още експертът. За осма поредна година даваме възможност на българските земеделци да получат допълнителна отстъпка при попълване на ваучер за покупка на семена Декалб. Какво ви осигурява ваучера? На първо място,  получавате отстъпка. Условията тази година са три:  при попълване на ваучер до 31 януари, 2020 г., получавате 20€ допълнителна отстъпка. На второ място, но не по важност  - си запазвате семена, тъй като до края на януари от предишен опит, знаем, много от хибридите свършват. Така че не чакайте крайния срок, с по-ранното попълване на ваучера ще си гарантирате че ще получите хибридите, които са най-подходящи за отглеждане при вашите условия.  

На снимката: Николай Черкезов

(ПЗ)

Б. р. – Текстът е част от цялостната презентация на екипа на Байер Кроп Сайанс за България пред участниците в 9-тия Национален Агро Семинар на НАЗ. Пълният текст ще бъде публикуван бр. 1/януари 2020 г. на сп. „Практично земеделие”, който ще излезе от печат на 8. 01.2020 г.