Растителна защита, торове, семена

Синджента открива Иновативен център за селекция на домати: Tomato Vision, в Маасланд, Нидерландия

2020-05-11 

Нова модерна оранжерия, която да гарантира по-бързото въвеждане на нови висококачествени хибриди

Инвестиция в укрепването на Синджента като лидер в динамичния пазар

 Синджнета открива нов демонстрационен център, с който променя методите в селекцията на домати и отговаря на бъдещите пазарни нужди, съобщиха от Синджента България. /Тук поместване съобщението в резюме:

 

Селектиране на доматите на бъдещето

Само година след началото на проекта, съоръжението за научноизследователска дейност и маркетинг, Tomato Vision, отворя врати през месец май в Маасланд, Нидерландия. Центърът представлява високотехнологична оранжерия, разположена на 14 000 м², където 800 уникални нови хибрида са тествани и подбрани за специфични нужди на пазара, като се използват ултра модерни и традиционни технологии за селекция. Оранжерията е проектирана да имитира реалните условия при производителите, като предлага различни секции на осветеност и пълен контрол на климата. Специална площ от 1500 м² е отворена за посетители, където могат да получат уникален поглед върху предстоящите нововъведения, заедно с по-задълбочено разбиране на цялото активно портфолио на Синджента.

Tomato Vision е платформа за комуникация и изграждане на връзки с клиентите, за да се идентифицират техните нужди. Рууд Каагман, глобален ръководител на отдела за домати в Синджента, казва: „Искаме да разработим хибриди, които наистина да отговарят на нуждите на производителите и клиентите. Чрез създаването на тази връзка между нашите селекциониери и пазара, ние успяваме да доставим специфични продукти, отговарящи на всеки детайл.“

Домати от концепцията до трапезата

Портфолиото от домати на Синджента е широко разнообразно в резултат на повече от 20 програми за селекция по цял свят. Ние предлагаме хибриди в повече от 20 сегмента за различните видове оранжерийно производство. Tomato Vision кани посетителите на пътешествие от концепцията за селекция до включването на вкусните домати в менюто ни. Така нашето портфолио и програми за селекция стават по-разбираеми и позволяват на производителите и партньорите във веригата на доставките да обменят знания, идеи и очаквания. Това ще повлияе на бъдещото развитие в отглеждането на домати, ще насърчи сътрудничеството между страните и в крайна сметка ще подобри бизнеса с домати за всички.

 За Синджента:

Синджента е световен лидер в агробизнеса. Посветени сме на устойчивото земеделие, мислейки за бъдещите поколения. Ние имаме принос към това по много начини, като увеличаване на продуктивността посредством иновативни изследвания и нови технологии.Ние сме решени да спасим Земята, да подобрим биоразнообразието и да подпомогнем общностите. За да научите повече, посетете www.syngenta.bgи www.goodgrowthplan.com.