Растителна защита, торове, семена

Пиктор – Премиум продукт на достъпна цена

2016-04-04 

Иновативната растителна защита от БАСФ с AgCelenceефект в рапица и слънчоглед + 15% по-високи добиви

През последните няколо години Пиктор, продуктът за маслодайни култури на БАСФ от концепцията AgCelence, се утвърди в България не просто като фунгицид контролиращ икономически важните болести и особено склеротинията, но и като продукт,  който повишава добивите средно с 15% в рапица и слънчоглед. През 2016 година Пиктор е единственият фунгицид с официална регистрация в слънчоглед.

Тази година фермерите имат възможност да получат 5% по-ниска цена на Пиктор при закупуване с почвен хербицид Стомп Аква или Спектрум.

През настоящата година рапичните полета са в изключително добро състояние, с обещаващ потенциал за рекорден добив. В подобна година сме длъжни да дадем максимума на растенията с пълноценни грижи, за да очакваме повече.

Предимствата на Пиктор в рапица

Предимствата на Пиктор в рапица са факт в полетата на българските фермери. Пиктор осигурява контрол и продължително фунгицидно действие над икономически важните болести при маслодайната рапица. Двете активни вещества се допълват чрез различните механизми на действие и проникват в зелените части на рапицата в дълбочина. При внасяне на Пиктор загубите от утъпкване са незначителни дори при използване на стандартна земеделска техника. Продуктът притежава отлична устойчивост на измиване на дъжд - покритието по растенията почти не се измива. Пиктор води до равномерно узряване и намалява загубите от разпукани шушулки и опадали семена. По отношение на качеството, Пиктор повишава масленото съдържание на семената. И не на последно място, Пиктор подобрява физиологията на рапичните растенията и устойчивостта им на стрес. За достигане на пълния добивен потенциал, продукта увеличава нивото на хлорофила, интензифицира фотосинтезата и подобрява усвояването на азота.Последните резултати от производствени площи с рапица в България свидетелстват за увеличение на добивите от полетата третирани с Пиктор средно с 15%.

Моментът на приложение и дозата са важни!

За разлика от слънчогледа, където дозата на Пиктор може да се намали на 40 мл/дка при по-ранно приложение за борба с болести като фома и алтернария, то при рапицата дозата на приложение е твърдо 50 мл/дка, а момента на третиране е от поява на цветоносното стъбло до края на цъфтежа. В тази фаза основната заплаха е от появата на най-вредоносната болест - склеротиния, с която компромиси не могат да се правят.

„Очаквайте повече.“

Не случайно „Очаквайте повече.“ е слогана на концепцията AgCelence, която е без аналог в света на растителната защита. Продуктите от концепцията AgCelence успоредно със защита от болести предоставят на растенията възможността да проявят целия си генетичен и производствен потенциал чрез подобряване на физиологичните процеси в растенията и толерантността им на стрес. В следствие Вашите посеви усвояват водата и хранителните вещества по-пълноценно, предпазени са от преждевременно узряване и се развиват жизнени и здрави.

С AgCelence гарантирано можете да очаквате повече!

На снимката: Ефикасност на Пиктор срещу склеротиния - с. Недоклан, обл. Разград