Растителна защита, торове, семена

За чист старт на рапицата с БАСФ

2016-08-29 

15% промоция до 15 септември за Бутизан и -5% за Стратос Ултра за всеки третиран декар с Бутизан  

 „Защото качеството надгражда“ не е случайна фраза. С лидера сред почвените хербициди Бутизан и напълно селективният противожитен хербицид Стратос Ултра Вие си гарантирате качествена растителна защита, която надгражда добивите Ви.

Ранната сеитба на рапицата и сравнително бавното поникване и развитие, особено при често срещаните сухи есенни месеци, е в услуга на плевелите, и в ущърб на инвестициите Ви. При рапицата плевелите нанасят и една друга вреда – възпрепятстват оптималното презимуване. В заплевелен посев културните растения нямат възможност да натрупат достатъчно вещества и кореновата система да достигне оптимални размери, за да издържи зимните студове.Дългата вегетация на рапицата от 270-300 дни я прави уязвима на плевелите през цялата вегетация, но  чрез навременна инвестиция наесен в правилните продукти можем да се застраховаме до жътва.

Основно оръжие при конвенционалната рапица е хербицидът Бутизан. Той Ви гарантира отличен контрол срещу икономически най-важните едногодишни широколистни и някои житни плевели. Сред тях са лайка, лепка, великденче, червена мъртва коприва, овчарска торбичка, звездица, видове проса и други.Бутизан е селективен хербицид с дълъг период на приложение (от след сеитба до 2-ри лист на плевелите). Той се поема предимно чрез корените и частично от листата на поникващите плевели. Доза от 250 мл/дка ще позволи на рапицата да поникне дружно в среда чиста от плевели, в резултат на което посевите се гарнират добре, с оптимален брой растения на квадратен метър. Рапицата е свободна от конкуренцията на плевелите и усвояването на хранителните вещества е по-пълноценно. Растенията не се изтеглят и се намалява риска от измръзване. За да може продукта да прояви пълната си хербицидна активност е препоръчително да се прилага при нормална почвена влага и добра обработка на почвата, ниско хумусно съдържание и липса на растителни остатъци. При недостатъчна влага в почвата или други причини е възможно да се приложи в ранни фази от развитие на плевелите но не по късно от 2-ри лист на поникналите плевели. 

Основно предимство на Бутизан е неговата фотостабилност спрямо слънчевите лъчи. Дори и при сухо време ефикасността на продукта не се губи. Продуктът може да остане на повърхността на почвата в продължение на няколко седмици без значителни загуби,поради което не е необходимо да се инкорпорира. На повърхността бързо се свързва с почвените частици, в резултат на което притежава ниско вертикално движение и не се отмива в почвените хоризонти. След наличието на валежи той се активизира и започва да действа.

Бутизан е продукт с гарантирано качество и изключителна селективност към културата. Не случайно продуктът е най-използваният почвен хербицид, както в България, така и в Европа.

 

И не на последно място тази година земеделските производители имат реалната възможност да надградят качеството със селективният противожитeн хербицид Стратос Ултра. С безупречния си контрол на всички житни плевели и самосевки от житни култури, със системното си действие и бързо усвояване, Стратос Ултра е отлично допълнение в промоционалната оферта на БАСФ -5% за всеки третиран декар с Бутизан!