• Home
  • Новини
  • Министър Бозуков: 2 млн. лева допълнително ще получат говедовъдите и овцевъдите

Министър Бозуков: 2 млн. лева допълнително ще получат говедовъдите и овцевъдите

By on 26.09.2021 0 173 Views

Говедовъдите и овцевъдите ще получат допълнителни 2 млн. лева. Това e заявил министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков при официалното откриване на Националния събор за опазване на местните български селскостопански породи животни в Калофер, вчера. Той е уточнил, че средствата ще бъдат насочени към отрасъла, след като е било направено разпределение на неусвоен финансов ресурс.

Земеделският министър е уверил фермерите, че министерството продължава да търси пазари както за живите животни, така и за продуктите от тях, тъй като говедовъдството и овцевъдството са чувствителни сектори. „Затова те бяха включени в ковид мярката, за която с актуализацията на държавния бюджет осигурихме 70 млн. лева“, е казал още той.

Съборът се провежда за шестнадесети път под мотото „Да запазим заедно българското”, в местността „Паниците“ край Калофер. Тази година изложението е ориентирано към потребителите. На него гостите ще се запознаят не само с нивото на развъдната дейност и характеристиките на породите, но и с продуктите, получени от тези видове животни на специално организиран пазар. Домакин на събитието е кметът на Калофер Румен Стоянов.

(ПЗ)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *