• Home
  • Новини
  • Ежегодната Международна научна конференция „Земеделие и снабдяване с храни: пазари и политики“ ще се състои на 27-28 октомври, т. г.

Ежегодната Международна научна конференция „Земеделие и снабдяване с храни: пазари и политики“ ще се състои на 27-28 октомври, т. г.

By on 18.10.2021 0 162 Views

Наближават дните на  VIII-та Международна научна конференция „Земеделие и снабдяване с храни: пазари и политики“, която Институтът по аграрна икономика – ССА провежда ежегодно, съобщават организаторите.

Готова е програмата, която предвижда авторитетно българско и международно  участие. Тази година конференцията  ще се състои на 27-28 октомври, 2021 година и ще даде възможност за онлайн представяне на докладите в платформата ZOOM, се посочва в съобщението. Партньор на традиционната конференция, 21 е Европейска мрежа за развитие на селските райони” – ERDN, която се очаква да има своя пленарна сесия през втория работен ден на Конференцията, 28 октомври, 2021 г.

Международна научна конференция  е  с насоченост към: академичните и научните среди, представители на бизнеса в земеделието, местната администрация и държавната адмиинистрация.

Тематичните направления обхващат перспективи, анализи и приоритети в областта на: Земеделски и стокови пазари – макроикономически ефекти;Земеделски политики в прехода към устойчива и зелена икономика;Пазарът на храни – COVID-19 и международната търговия;Бъдещето пред различните типове селски райони;Иновации, кръгова и биоикономика;

Организаторите са уверени, че събитието ще бъде  важен форум  за продължаване на дискусиятаза бъдещото развитие на българското селско стопанство в контекста на очакваните промени на ОСП в новия програмен периодИ че предизвикателства към земеделието като все по-важна част от макроикономическата среда, новите условия и пазари, са големи.  Както и –  доказаната нужда от тясна връзка на науката с практиката в селското стопанство, бизнаса и публичния сектор. А това е задължаващо за науката и нейната приложност, подчертават от Институтът по аграрна икономика – ССА.

В допълнение се отбелязва, че докладите се рецензират от независим/и рецензент/. След положителна оценка и одобрение, те ще бъдат подадени за публикуване към Сборник към конференцията, индексиран в Google Scholar, а най-добрите (след предложение от Научния комитет) –  в сп. Bulgarian Journal of Agricultural Science (BJAS), Scopus SJR for 2019 – 0.19. Индексирано и в Web of Science – Emerging Sources Citation Index, EBSCO – Academic Search Ultimate, CAB Abstracts, Google Scholar.

(ПЗ)

Снимка: /https://www.iae-bg.com

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *