• Home
  • Новини
  • Фермерите могат вече да проверят дали площите им са в обхвата на слоя, допустим за подпомагане за 2021

Фермерите могат вече да проверят дали площите им са в обхвата на слоя, допустим за подпомагане за 2021

By on 16.12.2021 0 169 Views

От 16 декември 2021 г. (четвър), земеделските производители ще могат да проверят дали заявените от тях площ попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2021., съобщиха от земеделското министерство. Стопаните ще могат да се запознаят и с предварителни резултати от проверките на декларираната площ по посока на границите и начина на трайно използване на физическите блокове, в които попадат площите им. Справките се извършват в Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция ( https://seu.dfz.bg/ ), се посочва в информацията. 

В допълнение се припомня, че при несъгласие с указанията на всеки кандидат може да даде възражение до министъра на земеделието. Образите на възраженията се регистрират автоматично до 07 януари 2022 г., включително чрез СЕУ. Кандидатите за подпомагане, които имат регистрация в системата, ще могат да генерират възражения от личните си профили в нея, а останалите – от публичната част на СЕУ. След което се възразява след това да се подаде в областните дирекции „Земеделие”.

След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъдат подготвени и окончателните специализирани слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2021. На базата тази актуализирана информация Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция ще последва финални оторизации по схеми и мерки на площ.

При затруднение при проверката на данните или при осигуряването на възражението, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към областните дирекции и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието.

(ПЗ)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *