• Home
  • Новини
  • По повод 15-годишнината си, БАСЗЗ подкрепи Централната селскостопанска библиотека с 5 хил. лева
17.06.2022

По повод 15-годишнината си, БАСЗЗ подкрепи Централната селскостопанска библиотека с 5 хил. лева

By praadmin 0 42 Views

Верни на традициите си в сферата на корпоративната социална отговорност, членовете и ръководството на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) решиха и по повод 15-годишнината на организацията да не подминат без внимание важни обществени каузи и институции, се казва в съобщение за медиите от неправителствената организация. Централната селскостопанска библиотека, (част от Селскостопанска академия) беше подкрепена с 5 000 лв. за ремонт на хранилище, в което ще се опазва сбирката от редки и ценни издания, а в дарителски каси на входа на залата (Централния военен клуб – София) гостите на тържеството дадоха своя принос в размер от 5 000,00 лева към хуманната кауза на Българския червен кръст за събиране на средства на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия. „За нас най-големият подарък ще бъде да припознаете тази кауза за своя и да подарите добро и съпричастност по време на празничния коктейл“, каза в обръщението си към гостите председателят на БАСЗЗ Стайко Стайков, цитиран от пресслужбата на БАСЗЗ. Той споделя, че през 15-те години от своето развитие БАСЗЗ е осъществила няколко успешни благотворителни кампании, сред които е «Заедно срещу КОВИД-19» (2020 и 2021 г.), в рамките на която с дарения бяха подпомогнати нуждаещи се в 35 населени места, вкл. институции, здравни заведения, науката, социални домове и физически лица. Освен това, през пролетта на тази година БАСЗЗ се включва в благотворителната кампания на Български червен кръст (БЧК) „В помощ на пострадалите от конфликта в Украйна“.

Тържеството по случай 15-годишнината от учредяването на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ),

се проведе на 16 юни 2022 г., в Централния военен клуб – София. По повод своята 15-годишнина БАСЗЗ учреди и раздаде награди в пет категории, се казва още в съобщението. Награди са връчени на:

1.Наградата за дружество получи „Агрион Инвест“ АД, с изпълнителен директор Анатоли Георгиев. Наградата беше връчена от Галина Пейчева – Митева, член на БАСЗЗ, както и на Борда на директорите на ELO.
2.Наградата за публично дружество получи „Адванс Терафонд“ АДСИЦ, с изпълнителен директор Радослав Манолов. Наградата беше връчена от председателя на Селскостопанската академия проф. Мартин Банов.
3.Награда за принос към развитието на селскостопанската наука беше връчена от председателя на БСК Добри Митрев на проф. д.н. Димитър Греков от Аграрен университет – гр. Пловдив.
4.За журналист с принос към обективното представяне на въпросите, свързани с правата на собствениците на земеделски земи и дейността на БАСЗЗ, беше отличена Веселина Миланова от Българското национално радио. Наградата й беше връчена от Стайко Стайков – председател на БАСЗЗ.
5.За цялостен принос към развитието на поземлените отношения и утвърждаването на БАСЗЗ като партньор на държавата при определянето на политиките в областта на селското стопанство наградата получи Стайко Стайков – председател на УС на БАСЗЗ и учредител на асоциацията. Призът му беше връчен от Тиери дьо Лескай, Генерален секретар на ELO.
Почетни грамоти са връчени и на европейските и национални партньори на БАСЗЗ, в лицето на ELO и БСК, за подкрепата, която оказват на асоциацията и която, по думите на председателя на БАСЗЗ Стайко Стайков, „дава увереност и самочувствие, че можем успешно да вървим напред“.
(ПЗ)
На снимката: Стайко Стайков връчва дарението за Централната селскостопанска библиотека на проф. Мартин Банов, председател на Селскостопанската академия