• Home
  • Новини
  • Служебният земеделски министър се ангажира за довършване на Стратегическия план
02.08.2022

Служебният земеделски министър се ангажира за довършване на Стратегическия план

By praadmin 0 127 Views

Приоритетите в сектор „Земеделие“ обсъдиха министърът на земеделието в оставка Иван Иванов и новоназначеният служебен министър Явор Гечев, при встъпването му в длъжност, съобщи пресслужбата на земеделското министерство. Двамата са коментирали най-належащите ангажименти и дейности на Министерството на земеделието, които трябва да се реализират в следващите месеци.

По време на церемонията за предаване на поста те са очертали неотложните задачи, с които трябва да продължат да подпомагат земеделските производители, като Я. Гечев е показал готовност за завършване на поетите ангажименти пред бранша.
Служебният министър Гечев е коментирал, че е работил и познава сектора от дълги години, проблемите в него и работата, която предстои. „Поемам поста от Вас с отговорност и съзнание, в името на консолидирането на агросектора и затвърждаването на позицията му като водещ фактор в българската икономика – гарант за продоволствената сигурност на нашия народ и Европейския съюз“, обърна се служебният министър на земеделието към Иван Иванов. Той е допълнил, че ще се работи усилено довършване на работата по Стратегическия план, Националния план за възстановяване и устойчивост и подготовката за тяхното прилагане. „Ще продължим работата по нужното законодателство в сектор Земеделие и за нормалното функциониране в цялата система и не последно място ще се осигури провеждането на честни избори, в рамките на правомощията на Министерство на земеделието“, е казал Явор Гечев.
(ПЗ)