• Home
  • Новини
  • МЗм, МТСП и АСП ще работят съвместно за осигуряване на дърва за огрев на населението
24.08.2022

МЗм, МТСП и АСП ще работят съвместно за осигуряване на дърва за огрев на населението

By praadmin 0 94 Views

Министерството на земеделието, Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане ще работят съвместно за осигуряване на дърва за огрев на населението, съобщи пресцентърът на земеделското министерство. Това е основна цел на подписаното споразумение между министрите на земеделието Явор Гечев, на труда и социалната политика Лазар Лазаров и Румяна Петкова, изпълнителен директор на АСП, се казва още в информацията.

„Гарантирането на дърва за огрев на населението е ангажимент, по който аз и екипът ми работим от първия ден на встъпването ни в длъжност. И подписването на този документ е поредна стъпка, доказваща, че действията в тази посока са последователни и ще изпълняваме поетите ангажименти“, е посочил министър Гечев, цитиран от пресслужбата.

Аграрният министър е уточнил, че активно се търсят и решения за проблемите с добива на дървесина. По думите му има известни забавяния, но се полагат усилия за наваксването им. Продължават разговорите с Министерството на правосъдието по идеята хора, лишени от свобода, да се бъдат включени в дърводобива.

Министър Лазаров от своя страна е заявил, че ще се работи в партньорство за снабдяването на правоимащите групи. По силата на спогодбата Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията за социално подпомагане трябва да предоставя периодично на Министерството на земеделието справка за правоимащите лица, на които е издадена заповед от дирекциите „Социално подпомагане“ за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво за отоплителен сезон 2022- 2023 г.

(ПЗ)