• Home
  • Новини
  • Български фирми от земеделието и хранително-вкусовата промишленост с възможност за разширяване на търговията си в Африка
09.11.2022

Български фирми от земеделието и хранително-вкусовата промишленост с възможност за разширяване на търговията си в Африка

By praadmin 0 30 Views

Български фирми от земеделието, хранително-вкусовата промишленост и други сектори на икономиката ще имат възможност да създадат нови партньорства с предприятия от Африка и Европа на бизнес форум в Тунис. Това е станало ясно по време на среща вчера между заместник-министъра на земеделието Георги Събев и президентa на Конфедерацията на гражданските предприятия на Тунис „Конект интернасионал” Фуед Гедиш, който е на посещение у нас, съобщи пресслужбата на земеделското министерство.
„Конект интернасионал” е една от най-големите тунизийски работодателски структури, работеща за развитието и подпомагането на международната дейност на малките и средни предприятия, в която членуват над 250 организации. Конфедерацията планира провеждането на бизнес форум в края на следващата година, който ще даде възможност на държави от Европа и Африка да създадат нови контакти, включително в областта на земеделието и хранително-вкусовата промишленост.
По време на срещата станало ясно, че Тунис проявява интерес към внос на български доматен концентрат и други продукти от хранително-вкусовата ни промишленост. Български продукти ще бъдат представени на изложбен щанд в рамките на Срещата на върха на Международната организация на Франкофонията, която тази година ще се проведе в периода 20 и 21 ноември в Тунис, се казва още в съобщението.
(ПЗ)