• Home
  • Новини
  • Утре е крайният срок за кандидатстване по допълнителния прием по помощта заради войната в Украйна
17.11.2022

Утре е крайният срок за кандидатстване по допълнителния прием по помощта заради войната в Украйна

By praadmin 0 7 Views

До утре, 18 ноември 2022 г., земеделските стопани могат да подават заявления по допълнителния прием за подпомагане по схемата „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ за 2022 г, напочнят от Държавен Фонд „Земеделие“. До 23 декември Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) ще изплати финансовата подкрепа на допустимите кандидати, се посочва в съобщението.

ДФЗ припомня, че финансовото подпомагане е насочено само към стопаните, които не са успели да кандидатстват за помощта по време на първия прием, който беше в периода 1 – 16 септември 2022 г. За улеснение на бенефициерите документи за подпомагане ще се приемат в общинските служби по земеделие. Стопаните следва да подават заявленията си по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалището на юридическото лице.

Максималният интензитет на помощта е до 62 000 евро (121 261 лв.) на предприятие, чиято дейност е в сектора на първичното производство на селскостопански продукти.

Утвърденият бюджет по схемата е 426 млн. лева. Указанията за прилагане на държавната помощ, както и ставките на помоща в отделните сектори са публикувани на интернет страницата на ДФЗ: https://www.dfz.bg/bg/prescentar/novini/utre_krainiyat_srok_ukraina/

(ПЗ)