17.01.2023

2023 – Corteva Agriscience™ – нови продукти и решения в сегмента на растителната защита

By praadmin 0 23 Views

Пред земеделски производители от цялата страна, участващи в специализирания семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите (края на ноември 2022 г, гр. Пловдив) – Иван Дражев, Маркетинг мениджър за Балкани на Corteva Agriscience™, съобщи какви са новите предложения и продукти на компанията в сегмента на растителната защита за сезон’2023, именно:
1.Семена от царевица, третирани със системния инсектицид Лумипоза™ 625 ФС, който осигурява контрол срещу телени червеи и спомага за равномерното „здравословно“ поникване и развитие на посева;
2.Истински новият хербицид Квелекс®, внедрен у нас през 2022 г. Продуктът съдържа – Arylex™ – чисто новото противошироколистно вегетационно активно вещество за последните 20 години. Ефикасен продукт за контрол на всички най-важни широколистни плевили при житни култури.

3.Унивок® – фунгицид с чисто ново активно вещество (Inatreq = фенпикоксамид), от нова химическа група, синтезирано от актиномицети в комбинация с доказал се в практиката триазол. Перфектен продукт за контрол на септория и видове ръжди по пшеница и др. житни култури.
4.Вербен® е третият нов продукт, който влиза в практиката – фунгицид за контрол на болести при житни култури.

5.Иновор® – фунгицид за отлична защита на житните от икономически важни болести. Последно поколение SDHI в комбинация със стробилурин.
6.Биологични препарати (биостимулатори): Утриша®N – приложен при земеделските култури, спомага за абсорбиране на азот от атмосферата и го предоставя в усвоима форма за растенията;
7.N-Лок® Супер – азотен стабилизатор за употребата с всички видове азотни торове – абсорбира азот от почвата и намалява загубата от него.
8.Дерби® Супер Едно – хербицид, внедрен в практиката в България през 2007 година. Перфектно контролира широколистни плевели в пшеница, ечемик и царевица. Продукт за съкращение на разходи! Цената на Дерби® Супер Едно в пшеница на декар е равна на цената на Дерби® Супер Едно в царевица на декар.

Две нови решения в растителната защита, които ще се внедрят в практиката идващите години: Arylex™ активното вещество е внедрено в практиката в България при зимни-житни култури (пшеница, ечемик, ръж, овес, тритикале) и рапица – предстои да се внедри и в слънчоглед. Ще бъде решение за контрол на проблемни плевелни видове в конвенционалната технология, но също така и в Clearfield® Plus, Clearfield® и ExpressSun технологиите.
Следващата новост е внедряването на хербицид при ориз с новото активно вещество Rinskor™ . Освен противошироколистно има и противожитно действие. Продуктът ще бъде на разположение на оризопроизводителите още през 2023 година.

*Иновор®, Clearfield® и Clearfield® Plus са регистрирани търговски марки на фирма BASF Германия

(ПЗ)