• Home
  • Новини
  • Заместник-министър Джиков: Работим активно за включване на обекти за винен и ловен туризъм в новата дигитална карта на България
23.01.2023

Заместник-министър Джиков: Работим активно за включване на обекти за винен и ловен туризъм в новата дигитална карта на България

By praadmin 0 54 Views

В Министерството на земеделието работим активно за включване на обекти за винен и ловен туризъм в новата дигитална карта на България. Това e заяви. заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков на среща по проект „Модернизация на туристическите услуги в България чрез виртуална реалност, дигитални туристически маршрути и широко социално включване през съвременните IT решения“, която се е провела в края на миналата седмица, съобщиха от пресслужбата на земеделското министерство.. В дискусията са участвали министърът на туризма д-р Илин Димитров и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Аграрният заместник-министър е посочил, че виненият туризъм дава живот на много селски общини и на регионите като цяло. Той е коментирал, че при него посетителите не просто търсят дегустация на вино, но те посещават и културно-исторически забележителности, отсядат и в места за настаняване, търсят и други търговски обекти. По думите му страната има и много добри условия за ловен туризъм, който има потенциал за привличане на гости от цял свят.

„Инициативата за създаване на дигитална карта и маршрути е изключителна, защото отваря нови хоризонти в няколко отрасъла. Надявам се работата по този проект да продължи и след мандата на служебния кабинет, защото е интересен и важен за бизнеса“, е посочил още земеделският заместник-министър.

Тодор Джиков е информирал, че в момента се работи по организацията за участие на страната ни в едно от най-големите винени изложения „ПроВайн“. Той уточни, че форумът e изцяло „Бизнес за бизнеса (B2B)“, като предоставя възможност на родните производители да сключват директни договори за продажба.

(ПЗ)