Обновеното портфолио на Байер в житни – дава на фермерите сигурни решения за добри добиви

By on 28.02.2023 0 385 Views

В сегмента хербициди в житни култури успяхме да структурираме едно богато и разнообразно портфолио от продукти, с които фермерите имат решения за справяне както със широколистно, така и с често срещаните житни плевели в България, каза Павел Павлов, Регионален представител на Байер КропСайанс България за районите Пловдив и Пазарджик, пред журналисти по време на изложението Агра 2023. Ето какво сподели експертът:
Започвам с Пасифика Експерт – пазарният лидер, който само за 3 години успя да заеме лидерска позиция в сегмента хербициди за смесено заплевеляване в житни култури. Това се дължи на редицата от предимства, които притежава продуктът – отличен контрол върху широколистни плевели и също така отлично действие срещу все по-често срещаните упорити житни плевели като райграс, овсига и власатка в начална фаза.
Пасифика Експерт съдържа три активни вещества и е изключително толерантен към културата. Вярвам и съм убеден, че продуктът ще продължава да увеличава пазарния си дял, не само заради практическите предимства, които притежава, но и заради желанието и предпочитанията на фермерите да го използват в полетата си, убедили се в ефикасността му.
Атлантис Актив е следващият продукт от нашето портфолио срещу смесено заплевеляване в житни. Продуктът съдържа активното вещество тиенкарбазон, което е с различен механизъм на действие. Има изразен ефект срещу райграс и срещу други житни плевели, както и разширено действие по отношение на широколистните плевели. Атлантис Актив има и почвен ефект.
При наличие на тежко житно заплевеляване с власатка, овсига и райграс предложението на Байер е Атлантис Флекс. Продуктът е специалистът за справяне с тежко житно зеплевеляване и с плевели в напреднала фаза и висока плътност. Общото при всички хербициди на компанията е наличието на антидот в съдържанието им, който предпазва културите от хербициден стрес.
Във фунгицидния сегмент едно от новите ни предложения е Инпут. Продуктът е с най-високата концентрация на протиоконазол, дълго последействие и е решението за справяне с болести в основата на растенията като коренови гниенета, базично гниене, паразитно полягане и други. Освен за тези заболявания, Инпут има регистрации за брашнеста мана, септория, кафява ръжда и др. Продуктът е силно системен и подвижен фунгицид и работи добре дори и при по-ниски температури. Той е с широка регистрация на дозата, което дава свобода на избор по отношение на момента на третиране.
И през тази година, освен Ваучерната промоционална кампания, Байер КропСайанс ще предложи на земеделците различни пакетни предложения в житни култури, като: Секатор + Солигор; Пасифика Експерт + Инпут; пакетът Инпут + Аскра Експро и добре известното предложение, при което на всеки закупени 100 л Зантара се предоставя бонус 5 л от продукта. Тези промоционални пакети са икономически изгодни за фермерите.

На снимката: Павел Павлов

Яна Брезовска
Б. р. – Повече за новите продукти и решения на Байер в житни, които се предлагат на пазара за Сезон 2023 – четете в мартенския брой на сп. „Практично земеделие“, който излиза от печат на 10-ти март, т. г.