• Home
  • Новини
  • Изложението „Кулинарен регион Добруджа“ представя местни храни и продукти

Изложението „Кулинарен регион Добруджа“ представя местни храни и продукти

By on 28.03.2023 0 165 Views

Създавайки „Кулинарен регион Добруджа“ ще гарантираме видимост и защита на местни продукти храни и вина. Това е казал заместник-министърът на земеделието Георги Събев при откриването на традиционното изложение за местни продукти в Добрич, което се организира от Министерството на земеделието, цитиран от пресслужбата на министерството. „Един от основните наши приоритети, в политиките ни, е оказването на подкрепа за българското производство, както и за създаване на преки връзки между производителите и потребителите, скъсяване на веригата за доставки на храни и осигуряване на пазари за продукцията на земеделските производители“, е посочил той.

„С помощта на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони, за периода 2023-2027 г., с ресурс от над 280 милиона евро, което е над половин милиард лева, ще бъдат финансирани над 100 нови Местни инициативни групи (МИГ)“, уточнява аграрният заместник-министър.

Георги Събев е коментирал, че изложенията се радват на все по-голям интерес. „В рамките на тези няколко месеца успяхме да организираме цели пет събития в страната, на които се представят качествените хранителни продукти на Местните инициативни групи“, съобщава той.

(ПЗ)