• Home
  • Новини
  • Правителството и Инициативният комитет на общонационалния земеделски протест подписаха меморандум, който влиза в сила от днес

Правителството и Инициативният комитет на общонационалния земеделски протест подписаха меморандум, който влиза в сила от днес

By on 20.09.2023 0 179 Views

Меморандумът, който подписахме със земеделските производители, влиза сила от днес, заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, цитиран от Българската телеграфна агенция.

Той добави, че документът съответства както на исканията на протестиращите, така и на приоритетите на правителството, се казва в съобщението на националната медия.

Няма отстъпление, има само по-добра организация, за да могат земеделските производители да работят спокойно, отбелязва премиерът.

Днес се подписа много важен фундаментален документ с правителството, за което благодарим. Прибираме се по родните си места и ще правим това което най-добре можем – да се занимаваме със земеделие, завяват представителите на Инициативния комитет, който организираше протестите.

Предстои Министерството на земеделието и храните да изготви комплекс от мерки и политики, които да действат в дългосрочен план, посочват още представителите на земеделските производители, предава БТА.