• Home
  • Новини
  • От 7-ми ноември, МЗХ стартира информационна кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“
05.11.2023

От 7-ми ноември, МЗХ стартира информационна кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“

By praadmin 0 61 Views

От 7 ноември 2023 г., Министерство на земеделието и храните стартира информационната кампания „Призвание: БиоЛогичен!“, съобщи пресслужбата на институцията.

Инициативата ще се провежда съвместно с Национална служба за съвети в земеделието, Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ и Областните дирекции по земеделие. Събитията ще се състоят в рамките на м. ноември и ще обхванат 56 населени места, се казва в съобщението.

Информационната кампания има за цел да популяризира биологичното производство и да се привлекат повече фермери за преминаване от конвенционално към биологично производство.

В информациуята от МЗХ подчертават, че по време на събитията участниците ще бъдат запознати с основните правила при биопроизводство и възможностите за подпомагане по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (2023 – 2027 г.).

Земеделските производители ще бъдат информирани в детайли за разликите между конвенционалното и биологично производство, за основните му принципи, нормативната уредба и задълженията, които следва да се спазват при отглеждането на различните култури и животни. По време на кампанията ще бъде разяснявана необходимостта от сертификация и предимствата, които тя дава при реализирането на продукцията в сектора и ще бъдат представени добри практики от биопроизводството на други страни.

Графикът за провеждане на събитията от кампанията може да видите  тук.

(ПЗ)