• Home
  • Новини
  • Възможно е протестът, планиран от БАК на 6-ти февруари, да не се проведе, казва Кирил Вътев преди приключване на срещата с премиера

Възможно е протестът, планиран от БАК на 6-ти февруари, да не се проведе, казва Кирил Вътев преди приключване на срещата с премиера

By on 04.02.2024 0 149 Views

Попитан от Светослав Василев, в предаването „120 минути“ на БТВ, за резултати от третата поредна среща на представителите на Българската аграрна камара и НАЗ, която днес се провежда с министър-председателя Николай Денков – земеделският министър Кирил Вътев каза, че предполага, че протестът на земеделците, обявен на 6-ти февруари, т. г. ще се отложи. Защото, според него, срещата в Министерския съвет, днес, протичала интелигентно. Срещата, и в момента продължавала, а след приключването й ще има брифинг (б. р. – по-късно тази вечер).

Има „едни други“, които без диалог, без нищо – са обявили, че ще протистират утре (5 ти февруари), защото не са били поканени на среща с премиера, каза Вътев. Запитан от водещият дали той се е срещнал с недоволните браншови организации министърт съобщи, че се е опитал да ги покани, но е възникнал спор между двете спорещи групи, на които той, по негови думи, не би могъл да бъде „арбитър“.

От организиции, които били включени в списъка за протест утре, имало обаждания до него, че неправилно са били включени в списъка на протестиращите. Министърът каза, че във втората гупа има „едни хора“, които ще бъдат засегнати от проверките на земеделското министерство.

(ПЗ)