• Home
  • Новини
  • 25 браншови земеделски организации обявяват, че на 13-ти февруари ще проведат протест, чрез който ще бъде блокирана държавата, ако не бъдат приети исканията им

25 браншови земеделски организации обявяват, че на 13-ти февруари ще проведат протест, чрез който ще бъде блокирана държавата, ако не бъдат приети исканията им

By on 06.02.2024 0 166 Views

Инициативен комитет, включващ 25 браншови организации в сектор „Земеделие“ изпрати вчера отворено писмо до министър-председателя Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. В писмото, изпратено и до медиите, инициативният комитет посочва, че на 5-ти вефруари са провели протест пред Министерство на земеделието и храните, с искане за незабавна оставка на Министър Кирил Вътев.
В декларация, разпратена в медиите и сред земеделските производители, 25-те земеделски организации са изложили част от проблемите с нерешаването, на които министър Вътев е изгубил напълно доверието на сектора, се чете в писмото. По време на протеста бяхме поканени на среща с целия политически кабинет, на която той ( б. р. – Кирил Вътев) ясно заяви, че ще подаде оставката си само ако тя бъде поискана от премиера Денков и вицепремиера г-жа Мария Габриел, се казва още в отвореното писмо.
От инициативния комитет призовават премиера и вицепремиера в срок до 11.02.2024 г. да се запознаете в дълбочина със ситуцията в сектора и проблемите, които са довели до искане на тази оставка. В случай, че няма решение на отправеното ни искане, Ви информираме, че на 13.02.2024 г. ще проведем общонационален протест, с който ще се блокира държавата, обявяват от комитета.

От днес, 6-ти февруари, в страната започват ефективни протести, организирани от Българската аграрна камара, в с.която членуват също браншови земеделски организации.

(ПЗ)