• Home
  • Новини
  • На 20-ти февруари се откриват изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ – 2024
19.02.2024

На 20-ти февруари се откриват изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ – 2024

By praadmin 0 63 Views

Официалната церемония ще започне в 11:30 часа пред централния вход на Международен панаир Пловдив. Поканени са представители на местната и държавната власт, дипломати, изложители, партньорски организации, браншови асоциации и медии, съобщи пресцентърът на Международен панаир Пловдив.
9-ото издание на мегафорума АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ – 2024, събира науката и практиката в поредица от конференции, дискусии, семинари, презентации и кръгли маси. В рамките на петте панаирни дни – от 20 .02 до 24. 02. 2024 г., ще се проведат серия от информационни срещи, посветени на актуалните тенденции, европейските политики и международни прогнози в сектора. В тях ще се включат представители на Министерството на земеделието, експерти от Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕК, специалисти от държавни агенции и структури, учени от български университети и институти.
На 21 февруари от 17:00 ч. часа в зала „Пловдив“ на Конгресния център ще бъдат наградени победителите в Международните дегустации и в конкурса „Златен ритон“. Тържествената церемония е финалният етап от надпреварата, в която досега участие са заявили над 180 експоната. На следващия ден, 22 февруари, от 17:30 часа в зала „Пловдив“ ще се проведе награждаването на победителите в Конкурса за иновации. Специализираното жури вече обработва заявките за участие в десет раздела. Най-авангардните разработки на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024 ще бъдат обявени на събитието.
Конкурсът „Избор на потребителя“ е сред най-очакваните от изложителите на мегафорума. В него посетителите определят призьорите, като оценяват качествата на експонатите. Тяхната безпристрастна оценка ще стане известна на 23 февруари в 17.00 часа в зала „Европа“.
(ПЗ)