• Home
  • Новини
  • Президентът издаде указ за назначаването на Георги Тахов за земеделски министър
22.04.2024

Президентът издаде указ за назначаването на Георги Тахов за земеделски министър

By praadmin 0 57 Views

След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на основание чл. 99 ал. 5 на Конституцията държавният глава Румен Радев назначи Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов – за служебен министър на земеделието и храните. Съобщение за промените в служебния кабинет е публикувано на официалната интернет страница на президенството, днес.

Със същия указ държавният глава освобождава Кирил Вътев – от длъжността служебен министър на земеделието и храните, се казва още в съобщението.

Георги Тахов е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“. Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол“ от ВФСИ „Д. А. Ценов“, Свищов, „Право“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“ от Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в националната агенция за приходите. Владее немски и английски език. През лятото на 2022 г. е назаначен за Изплнителен директор на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция, която длъжност изпълнява и до назначаването му за министър на земеделието и храните.

(ПЗ)