• Home
  • Новини
  • 124 учебни фирми от 8 държави ще участват в „ТФ 2024 – Млад предприемач“
23.04.2024

124 учебни фирми от 8 държави ще участват в „ТФ 2024 – Млад предприемач“

By praadmin 0 90 Views

27-ото издание на Международния панаир на учебните предприятия „ТФ 2023 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. съобщи пресчентърът на Международен панаир Пловдив. Форумът ще бъде официално открит в четвъртък, 25 април, от 11:00 часа в Палата №6. Организатори са Министерството на образованието и науката, Центърът за учебно-тренировъчни фирми, Сдружение Българска тренировъчна централа и Международен панаир Пловдив.
124 учебни предприятия от България, Белгия, Босна и Херцеговина, Косово, Румъния, Словения, Сърбия, Черна гора ще участват в специализирания форум. Те са от различни сфери на дейност: банкиране и застраховане; търговия на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки; туристически услуги и хранене; информационни технологии и реклама; консултантски услуги, счетоводство; производство; образование и други.
За втора година събитието ще се проведе в хибриден формат – едновременно на живо и онлайн. Тренировъчните фирми ще имат възможност за виртуални преговори и сделки, а посетителите да пазаруват през интернет в 60 магазина, създадени в онлайн платформата на ТФ ФЕСТ.
Двудневната програма на събитието е наситена с множество конкурси, сред които за най-добър щанд, екип и професионално обслужване, каталог и рекламни материали, уеб сайт, презентация, защита на интелектуалната собственост, сътрудничество с фирма-ментор. Ще бъдат избрани също Мис и Мистър ТФ ФЕСТ. Част от конкурсите на ТФ ФЕСТ са по задания на реалния бизнес и се оценяват от жури, определено от тях.
Министерство на образованието и науката ще проведе Кръгла маса на УТФ на тема „Социалната икономика – социално и младежко предприемачество“. В България обучение в учебно-тренировъчни фирми като съвременен модел за свързване на образованието, бизнеса и неправителствения сектор се провежда от 1994 година. С учебните планове от 2009 г. тази форма на практическо професионално образование и обучение става част от задължителния учебен план на професионални гимназии с различни специалности. Днес мрежата на българските учебни предприятия обединява над 330 ученически и студентски фирми в цялата страна. Всяка година нови 5000 ученици и студенти преминават обучение в учебно предприятие.
ТФ ФЕСТ е част от проект BRIDGE – сътрудничество със Западните Балкани за учене, основано на младежка работа, програма Еразъм+.

(ПЗ)