13.05.2024

АЛТАКОР® ОТ ФМС АГРО – ИНСЕКТИЦИД ЗА ОТЛИЧНА ЗАЩИТА ОТ НЕПРИЯТЕЛИ ПРИ ГОЛЯМ БРОЙ ЗЕЛЕНЧУКОВИ КУЛТУРИ

By praadmin 0 197 Views

В началото на април, т. г., ФМС Агро България проведе открит ден съвместно с фирма Алт Ко АД в оранжериите в гр. Кресна.
Десислава Георгиева – Регионален мениджър за Южна България и Сейфитин Сали – Търговски представител зеленчуци, овощни и лозя представиха пред близо 30 зеленчукопроизводители предимствата на инсектицида Алтакор®.

Алтакор® е широкоспектърен инсектицид за контрол на голям брой гризещи неприятели, съдържащ активното вещество хлорантранилипрол.


Предимства на Алтакор®
С какво се отличава инсектицида Алтакор®?

-Нова молекула – липса на резистентност

-Има мощно овоцидно и оволарвицидно действие, в резултат на което храненето на ларвите спира бързо и те не нанасят повече повреди. Бързото спиране на храненето незабавно защитава културата.

-Благодарение на трансламинарното действие на хлорантранилипрол, Алтакор® има висока устойчивост на отмиване и осигурява продължителна защита на третираното растение в сравнение с другите използвани стандартни продукти.

-Уникалната селективност на Алтакор® спрямо полезните видове, в съчетание с високата ефикасност и благоприятния профил по отношение на околната среда го правят подходящ за включване в програми за Интегрирана растителна защита.
Бързо спиране на храненето на ларвите благодарение на Алтакор®

Високо ниво на ефикасност срещу Tuta absoluta
Алтакор® е нов стандарт в борбата с опасния листоминиращ молец Tuta absoluta, който напада най-силно доматите. Tuta absoluta се среща също при патладжан, пипер и картофи, както и по други културни и диви растения от сем. Solanaceae.
Tuta absoluta напада всички надземни части на растението, във всяка фенофаза. В оранжериите условията позволяват непрекъснато развитие на неприятеля и като резултат могат да се открият всички стадии на Tuta absoluta по време на целия вегетационен период.
Ако не бъдат взети подходящи мерки, загубите, причинени от Tuta absoluta, могат да доведат до 50% -100% загуба на продукцията.
Алтакор® е с отлична ефикасност (около 90%) срещу този неприятел. Ефикасността достига до 98% при добавяне на прилепител.

Инсектицидът Алтакор® е регистриран за употреба в голям брой зеленчукови култури (домати, зеле, дини, пъпеши, краставици и др.) за оранжерийно и полско отглеждане.