• Home
  • Новини
  • Министър Тахов съобщи, че до края на м. май очакваме да получим одобрение на Първо изменение на Стратегическия план от ЕК
13.05.2024

Министър Тахов съобщи, че до края на м. май очакваме да получим одобрение на Първо изменение на Стратегическия план от ЕК

By praadmin 0 71 Views

През месец юни ще отворим прием по две мерки от ПРСР на стойност 160 милиона лева. Приемите ще са по подмерки 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ и 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов по време на откриването на специализираното селскостопанското изложение „БАТА АГРО 2024“ в гр. Стара Загора, цитиран от пресцентъра на земеделското министерство. Той съобщи още, че до края на месец май очакваме да получим одобрение на Първо изменение на Стратегическия план. След което ще бъдат разработени насоките определящи условията за кандидатстване и за изпълнение по отделните интервенции, за които ще отворим приеми през настоящата година.
Във връзка с кампанията за директните плащания, която беше открита на 26 април, министър Тахов информира, че министерството прави всичко възможно тя да приключи края на юни месец, което е с един месец по–рано от предходната година. Към момента в ИСАК са подадени над 9000 заявления, като 7000 от тях са за площи за над 1 млн. хектара. Всички наредби са на обществено обсъждане и ще бъдат обнародвани в Държавен вестник до края на месец май.
Министърът допълни още, че тази седмица ще бъде направено и окончателното плащане по Основното подпомагане на доходите за устойчивост (ОПДУ).
Информацията е на Дирекция „Връзки с обществеността и протокол“, МЗХ

Снимка: МЗХ