• Home
  • Новини
  • От 28 май започва тридневен фестивал – „Ден на полето“ – Българово, област Бургас
27.05.2024

От 28 май започва тридневен фестивал – „Ден на полето“ – Българово, област Бургас

By praadmin 0 194 Views

Едно от най-очакваните земеделски събития – „Ден на полето“ ще бъде открит в 11:00 ч. на 28 май в гр. Българово (42°36’00.2″N 27°19’22.6″E), област Бургас, съобщават от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ, под егидата на която се провежда фестивалът.
23 компании са участници на изданието на фестивала: Syngenta, Rapool, Пестицид, Lidea, СК Садово, Лидер Консултинг, KWS, ЕКОФОЛ, Timac Agro, Темпекс, Иновекс, НИК, Plant’s Soul, Österreichische Hagelversicherung (Agriculture Insurance Company), GrainStore, Евро Ферт, Велес-Агро, UPL, Meteobot, SmartAgro Bulgaria, Balea, Лумбреко, информират организаторите.
От НАЗ припомняг, че през последните години фестивалът се превърна в емблематично, за Добруджанския край, събитие за земеделски производители от цялата страна. Тази година „Ден на полето“ се разраства и стига до област Бургас с демо платформа – пшеница и ечемик. Акценти на събитието ще бъдат дигитализацията в земеделието и предстоящата жътвена кампания.
Очакват се и официални гости на събитието от МЗХ, ДФ “Земеделие“, от областната и общинската управа на гр. Бургас, както и от местните структури на гр. Българово и гр. Камено.
В програмата на събитието са включени презентации на водещи технологични компании в областта на технологиите и прецизното земеделие, дискусии, споделяне на опит.
(ПЗ)