• Home
  • Растителна защита
  • торове
  • семена
  • Приложението Arc™ Farm Intelligence от FMC – ежедневно извършва мониторинг на основните неприятели при царевица и осигурява информация за производителите
30.05.2024

Приложението Arc™ Farm Intelligence от FMC – ежедневно извършва мониторинг на основните неприятели при царевица и осигурява информация за производителите

By praadmin 0 145 Views

За поредна година ФМС Агро България участва със свой щанд на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2024, провело се в средата на май, т. г., летище – гр. Стара Загора. ФМС – една от водещите световни компании в защитата на земеделските култури, представи новите си продукти и решения пред стотиците земеделски производители от цялата страна, посетили щанда й.

Иновацията Arc™ Farm Intelligence, представи Боряна Боянова (на заглавната снимка), Мениджър Прецизно земеделие за Централна Европа, Средна Азия и Африка в FMC.

-И тази година ФМС Агро България продължава с проекта Arc™ Farm Intelligence, който е свързан с мониторинг на основни неприятели при царевица: царевичен стъблен пробивач и нощенки, каза тя за www.praktichnozemedelie.com. На територията на страната е изградена мрежа от уловки, които са разположени в основни земеделски райони в Северна и Южна България, поясни Боянова и информира за полезвостта на иновацията: – Благодарение на информацията, която получаваме от тях ежедневно, земеделските производители своевременно са уведомени за степента на нападение от посочените неприятели. Всеки земеделски производител, който има интерес, може да се регистрира в апликацията Arc™ Farm Intelligence (мобилно приложение), която е абсолютно безплатна и всеки ден да получава информация за нападението както на регионално, така и на национално ниво.
Основна цел на Arc™ Farm Intelligence е да се определи пика на летежа на възрастните (б. а. – пеперудите) на неприятелите. Когато това се случи, ние от ФМС Агро България изпращаме уведомление до земеделците, препоръчваме обследване на полето, за да са сигурни, че икономическият праг на вредност (ИВП) е достигнат и даваме препоръки за вземане на мерки за борба с вредителите.
При нападение прилагането на инсектицида Кораген® в правилния момент гарантира неговата най-висока ефикасност и предпазване на добивите и състоянието на културата само с едно третиране.

Яна Брезовска

Б. а. – Текстът е част от предстояща публикация, касаеща новостите от ФМС Агро България в сектор „Земеделие,“ в юнския брой на сп. „Практично земеделие“, който излиза от печат на 07. 06. 2024 година.