03.06.2024

Беневия® – нов инсектицид от ФМС Агро срещу гризещи и смучещи насекоми

By praadmin 0 244 Views

С удоволствие искам да представя най-новото предложение в портфолиото на ФМС Агро – инсектицидът Беневия®, който предлагаме от тази година на българския пазар, каза Десислава Георгиева,Търговски представител на ФМС Агро България в областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Кюстендил, Благоевград, за сп. „Практично земеделие“ по време на изложението БАТА АГРО 2024.

Експертът обясни, Беневия® съдържа новото активно вещество циантранилипрол, осигуряващо отличен контрол на широк спектър от икономически важни – гризещи и смучещи неприятели при зеленчукови култури и плодове, които се отглеждат при оранжерийни условия. Благодарение на бързото действие на циантранилипрол храненето на неприятелите спира, като по този начин листата и плодовете на растенията са предпазени от повреди. Унищожавайки векторите, инсектицидът Беневия® значително намалява и възможността от пренасяне на вируси по оранжерийните култури.
Продуктът е ефикасен срещу различните стадии от развитието на неприятелите. Работи както срещу яйцата, така и срещу ларвите и възрастните форми на регистрираните неприятели.
Инсектицидът Беневия® е формулиран за листно приложение и е селективен и към полезните видове, които се срещат в оранжериите или бъдат разселени в тях.
Най-добър ефект се получава, когато инсектицидът Беневия® се приложи в ранен етап от развитието на културата – тогава, когато растението е най-уязвимо от нападение и търпи повреди от различни неприятели. Приложен в началото на нападението, Беневия® може да предотврати бързото увеличаване на популациите на ключови неприятели като белокрилки, листни въшки, трипсове, миниращи мухи и други, както и тяхното разпространение.. Защитените културни растения са здрави и запазват своя потенциал за максимален добив и максимално качество на произведената продукция.
Разчитайте на ФМС и на инсектицида Беневия®! Продуктът има отлична устойчивост както на отмиване, така и на високи температури, съобщи Десислава Георгиева.

сп. „Практично земеделие“

На заглавната снимка: Десислава Георгиева